Stiri calde

PÎCCJ a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul preot Cristian Pomohaci. Despre ce este vorba

În cursul zilei de astăzi, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoașterea comiterii faptei și acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârșirea  infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale).

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din caresuma de 114.687 lei reprezintăimpozit pe venit, iar suma  de 21.885 lei contribuția asigurărilor sociale de sănătate).

Menționăm că prejudiciul anterior menționat a fost acoperit integral de către inculpat.

Pedeapsa stabilită ca urmare a acordului dintre procuror și inculpatul Pomohaci Cristian Dorin pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală este de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum și interzicerea ca pedeapsă accesoriea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Menționăm că termenul de supraveghere stabilit este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-  să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
-  să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
-  să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile;
-  să comunice schimbarea locului de muncă;
- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Totodată, pe durata termenului de supraveghere inculpatul Pomohaci Cristian  Dorin are  obligația de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanței.

Acordul mai stabilește că, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pomohaci Cristian  Dorin  va  presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Mureș".
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parchetul Curţii de Apel Constanţa, amendat de Poliţia Locală

15 Mar 2019 2336

Dosarul Tel Drum va fi instrumentat în continuare de DNA. Decizia luată de Parchetul General

13 Mar 2019 424

Judecătorul Cristian Danileţ anunţă acţiuni la nivel naţional Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua protestele

11 Mar 2019 673

Procurorul General solicită CSM să sesizeze CCR în legătură co modul în care au fost modificate legile justiției

08 Mar 2019 426

Protestele în justiţia din Constanţa continuă "Ordonanța 7/ 2019 afectează echilibrul puterilor în stat" (galerie foto+video)

04 Mar 2019 848

Procurorul general, Augustin Lazăr, respinge acuzațiile procurorului şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

28 Feb 2019 294

Ministrul Justiției a decis abrogarea articolului 54 din OUG 7. Protestele continuă

26 Feb 2019 658

Protest cu banderole al procurorilor de la Parchetul General față de ordonanța prin care se modifică legile justiției

25 Feb 2019 518

Protest la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii şi-au suspendat activitatea nemijlocită cu publicul

22 Feb 2019 363

LIVE VIDEO. Imagini de la eveniment. Constanţa. Protest al procurorilor împotriva Ordonanței de urgență adoptate marți de guvern (galerie foto+video)

22 Feb 2019 1820

UPDATE. La protest se alătură şi DNA Constanţa Decizie fără precedent. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa îşi suspendă activitatea

22 Feb 2019 1782

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi va merge mai departe în ceea ce priveşte candidatura sa la şefia Parchetului European

15 Feb 2019 463

Ce a declarat fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la Parchetul General

15 Feb 2019 500

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a fost audiată la Parchetul General

15 Feb 2019 579

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, audiată la Parchetul General de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor

15 Feb 2019 435