PÎCCJ a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul preot Cristian Pomohaci. Despre ce este vorba

În cursul zilei de astăzi, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările şi, în conformitate cu dispoziţiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoașterea comiterii faptei și acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, respectiv săvârșirea  infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale).

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din caresuma de 114.687 lei reprezintăimpozit pe venit, iar suma  de 21.885 lei contribuția asigurărilor sociale de sănătate).

Menționăm că prejudiciul anterior menționat a fost acoperit integral de către inculpat.

Pedeapsa stabilită ca urmare a acordului dintre procuror și inculpatul Pomohaci Cristian Dorin pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală este de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, precum și interzicerea ca pedeapsă accesoriea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Menționăm că termenul de supraveghere stabilit este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-  să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
-  să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
-  să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile;
-  să comunice schimbarea locului de muncă;
- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Totodată, pe durata termenului de supraveghere inculpatul Pomohaci Cristian  Dorin are  obligația de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanței.

Acordul mai stabilește că, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pomohaci Cristian  Dorin  va  presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Mureș".
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expert Chim Consum SRL, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență!

09 Apr 2024 589

Andreea Corina Băjenaru și Florina Silvia Popa Doi procurori din Parchetul General al României ies la pensie

07 Apr 2024 391

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1891

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 517

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 728

Beatrice Silvia Șișman s-a întors la Parchetul Curții de Apel Constanța. Gabriela Rugea, încadrată la Parchetul Judecătoriei Babadag

22 Jan 2024 886

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1036

Consiliul Superior al Magistraturii Peste o mie de posturi de judecător și aproape 950 de posturi de procuror, vacante la instanțele și parchetele din țară

19 Jan 2024 737

Procurorii șefi la Secția de combatere a corupției din DNA și la Secția de urmărire penală din PG, numiți

11 Jan 2024 708

Mihaiela Moraru-Iorga și Remus Iulian Popa, propuși Președintelui României pentru funcții de conducere în DNA și Parchetul General!

11 Jan 2024 666

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 2065

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1215

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1236

Dosarul Plătăreşti privind tratamente degradante aplicate minorilor în perioada 1978 - 1991 depus de IICCMER la Parchet

12 Dec 2023 653

Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, să ţină cont de avizele CSM atunci când va trimite propunerile pentru conducerile DNA, DIICOT şi Parchetul General

06 Dec 2023 752