Pilotul diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeș" din Capitală

 
Pilotul diagnosticat cu malarie a murit, ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale "Victor Babeș" din Capitală. El fusese transferat de urgență, pe 7 iulie, cu un elicopter SMURD de la Spitalul Județean Bacău. Vasile Bibire avea 46 de ani și era pilot de încercare la Aerostar SA Bacău și fondatorul unei școli de pilotaj în comuna Mărgineni. Conform presei locale, pilotul avea 810 ore de zbor pe MiG 21, 200 de ore în școală și 620 de ore de zbor pe avioane ultraușoare.
El fusese internat în comă cerebrală, intubat şi ventilat mecanic. Alături de el mai erau şi alţi pacienţi în salon şi asta pentru că boala nu se transmite de la un pacient la altul. În ultimii ani, toţi pacienţii cu malarie au fost salvaţi. Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecţioase şi este o adevărată problemă de sănătate publică.
Un alt marinar din Constanţa, de 62 de ani, diagnosticat cu malarie cerebrală a murit, pe 8 iulie. Bărbatul, întors de curând din Coasta de Fildeş, fusese transferat în comă la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva.
El fusese internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fiind suspect de malarie. Deoarece starea lui s-a agravat, pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București. El a lucrat în Africa de Sud.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.