Stiri calde

Plângere împotriva polițistului suspectat de pedofilie anchetată de procurori. Incredibil ce au descoperit anchetatorii

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
în continuarea comunicărilor publice privind cauza având ca obiect infracţiunea de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp. comisă la data de 10.12.2016, pe str.Gheorghe Donici nr.4, sector 5 împotriva unei persoane vătămate majore, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
 
La data de 10.12.2016, la Secţia 18 Poliţie s-a înregistrat plângerea formulată de o persoană vătămată, majoră, de sex feminin împotriva numitului Stan Eugen.
 
Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie, la data de 10.12.2016 au dispus începerii urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în cursul urmăririi penale, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.
 
În procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
 
Cu privire la aceleaşi înregistrări în referatul cu propunere de clasare întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie se precizează că "întrucât scara blocului este prevăzută cu camere de supraveghere au fost solicitate înregistrările de la administratorul blocului, constatându-se cu această ocazie că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nu există înregistrări salvate."
 
La finalizarea cercetărilor, organele de poliţie din cadrul Secţiei 18 au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti un referat cu propunere de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a numitului Stan Eugen.
 
După repartizarea dosarului la procuror cu referat cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti s-a înregistrat adresa emisă de către D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privind pe Stan Eugen.
 
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti a dispus emiterea unei adrese către D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale.
 
În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul D.G.P.M.B., s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză.
 

”Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti .


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sinteza raportului în cazul polițistului pedofil a fost publicată. Concluziile anchetei (document)

16 Feb 2018 782

Mai multe deficiențe au fost constatate la două secții de poliție din București în cazul polițistului suspectat de pedofilie

12 Jan 2018 819

Polițistul suspectat de pedofilie era protejat de șeful său, Rene Emanuel Vornicu. Informația apare în raportul întocmit de conducerea IGPR

12 Jan 2018 796

Șeful Poliției Capitalei a demisionat după scandalul polițistului pedofil

12 Jan 2018 824

Ancheta se complică în cazul polițistului acuzat de pedofilie. Procurorii vor să afle dacă acesta a fost ajutat să scape de răspunderea penală

12 Jan 2018 502

Spune tot. Senin. I-aș smulge dinții Scrisoarea unui ofițer de la Serviciul Omoruri implicat în anchetarea polițistului suspectat de pedofilie

11 Jan 2018 2290

Dosarul polițistului suspectat de pedofilie a fost preluat de Parchetul General. Agentul este suspect în mai multe dosare

10 Jan 2018 544

Cum a fost prins polițistul suspectat de pedofilie. Scenariu ca în filme pus la cale de anchetatori

09 Jan 2018 2330

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti despre acuzațiile ce i se aduc polițistului suspectat de pedofilie

09 Jan 2018 758

Polițistul suspectat că a agresat sexual doi copii într-un lift a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

09 Jan 2018 409

Ministrul Carmen Dan „În majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă“

09 Jan 2018 842

Poliţistul pedofil, suspectat în alte 15 cazuri de agresiune sexuală

09 Jan 2018 809

Polițistul suspectat că a agresat sexual doi copii a activat în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti începând cu anul 2010. Ce calificative a obținut

08 Jan 2018 619

Liviu Dragnea consideră că ministrul Carmen Dan, ar trebui să facă o analiză serioasă a conducerii Poliţiei Române

08 Jan 2018 532

UPDATE. Polițistul de la Rutieră, suspectat că a agresat sexual doi copii într-un lift, a fost reținut

08 Jan 2018 712

UPDATE Ministrul Carmen Dan vrea să afle cum a trecut polițistul acuzat de pedofilie testările psihologice

08 Jan 2018 740