Platforma politică a lui Lorenzo Prundeanu "România trebuie să aibă grijă de noi"

prundeanu1.jpgÎn mesajul său adresat asociaţiilor, Lorenzo Prundeanu îşi face cunoscute ideile care îl animează în activitatea sa politică. Iată platforma programatică a candidatului Prundeanu la fotoliul de deputat pentru Colegiul 1 Diaspora. Amintim că şi-au mai anunţat intenţia de a candida încă trei români din Italia: Ştefan Stănăşel din Prato, Liviu Lipot din Bologna şi Adrian Chifu din Verbania.

Diaspora are nevoie de o schimbare, iar această schimbare o putem realiza doar împreună. Politica de la Bucureşti nu are ce căuta în vieţile noastre, în Diaspora. Trebuie să ne facem politica noastră, trebuie să avem oamenii noştri care să ne reprezinte la Bucureşti, care cunosc realitatea celor ce trăiesc în afara graniţelor României, oameni care muncesc, au trăit şi trăiesc în Colegiul nr. 1. Trebuie să ne dăm posibilitatea de a ne autogestiona din punct de vedere politic, alegând oamenii noştri.

"Politica diasporei nu se face cu mici şi bere"

Nu trebuie să ni se impună politica şi oamenii de la Bucureşti. Avem posibilitatea pe 9 decembrie 2012, de a schimba în bine situaţia noastră, a românilor din Colegiul 1, Diaspora. (...) Politica în Colegiul 1 Diaspora nu se face cu spectacole şi cu zâmbete, cu mese câmpeneşti, cu mici şi bere.

Politica în Colegiul 1 Diaspora trebuie să se facă cu românii şi pentru românii care trăiesc în acest colegiu, cu români care cu nosc traiul de imigrant, cu români care s-au lovit şi se lovesc de statutul de imigrant, politica trebuie să se facă cu proiecte şi programe în beneficiul celor ce trăiesc în Colegiul 1 Diaspora.

"Trimitem miliarde"

Diaspora trebuie să aibe politica sa independentă. Diaspora trebuie să aibe candidatul său independent. Dacă mă veţi sprijini şi vom învinge, pe scaunul de deputat independent pentru Colegiul 1 Diaspora nu voi sta eu. Acest scaun va fi ocupat de dumneavoastră, de toţi cei care locuiţi în Colegiul nr 1. Numai aşa vom avea posibilitatea ca problemele dumneavoastră să nu rămână doar pe hârtie în agendele de lucru ale actualilor parlamentari.

Ceea ce vă pot promite este că voi fi mereu aceeaşi persoană cinstită şi corectă, voi fi mereu la dispoziţia dumneavoastră, la orice oră, aşa cum am făcut-o până acum, dar pe plan local, iar problemele dumneavoastră, ale tuturor românilor vor fi aduse şi prezentate la Bucureşti de VOI.

Sistemul îl vom schimba noi. Împreună vom decide binele ro mâ nilor din străinătate, împreună vom opri abuzurile care se fac de la Bucureşti asupra noastră. Pentru că NOI, Colegiul 1 Diaspora suntem independenţi economic de Bucureşti. Noi trimitem miliarde de euro anual în România. Susţinem şi noi economic România. Şi nu doar economic.

"Ce ne dă România în schimb?"

O susţinem din răsputeri cu activităţile şi manifestările social-culturale ale asociaţiilor, asociaţii de români care duc greul în cele mai multe cazuri, pe spatele lor. Pentru a promova Ro mânia, pentru a promova limba şi cultura românească. O fac pentru că sunt români, o fac cu dăruire şi pasiune.

Şi România ce le dă în schimb? Sau ce ne dă România în schimb? Nimic, mai mult, nu ne lasă să votăm, ne considera nulităţi, ne cere diferite aberaţii pentru a putea participa la vot. Avem posibilitatea de ne schimba singuri şi împreună poziţia noastră de emigranţi.

Citește întreg articolul AICI .


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări importante în cadrul societății Roxcris Efect SRL Constanța

05 Mar 2024 361

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 decembrie 2023

28 Dec 2023 865

MApN Ministrul Vasile Dîncu, prezent la inaugurarea monumentului dedicat soldaților români căzuți pe în Italia, în timpul Primului Război Mondial

20 Jun 2022 1010

TangoRegatta Marathon Trei zile și trei nopți de dans la malul Mării Negre (FOTO+VIDEO)

09 May 2022 3214

Situația de securitate din regiunea Mării Negre, discutată de ministrul apărării cu omologul italian

28 Mar 2022 910

Italia trimite încă patru avioane de luptă în România. 300 de militari din Belgia vin în ţara noastră

26 Feb 2022 2667

EURO 2020 În meciul de deschidere, Italia a învins categoric Turcia

12 Jun 2021 2803

„Don Giovanni” și „Madama Butterfly” se joacă la Constanța (galerie foto)

17 Oct 2019 3881

DIICOT. Bărbaţi, reţinuţi pentru operaţiuni cu etnobotanice (document)

04 Oct 2018 3117

Eroii români de la cutremurul din Italia. Au salvat de sub ruine nouă oameni

27 Aug 2016 2418

Meciul dintre Steaua şi Manchester City, arbitrat de un italian

14 Aug 2016 2190

Ştiaţi că...? „Nunta lui Figaro”, compusă de unul dintre cei mai talentați creatori în domeniul muzicii clasice...

01 May 2015 1807

Ce personalități ale lumii s-au născut pe 1 ianuarie

01 Jan 2015 6708

Ştiaţi că...? Premiera absolută a operei „Don Giovanni" de Mozart...

29 Oct 2014 1677

Află cine arbitrează Finlanda - România

12 Oct 2014 1907