Plenul Parlamentului votează, mâine, numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Plenul Parlamentului va vota, mâine, în şedinţă comună a celor două Camere, numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI), după validarea acestuia în comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannnis.
 
Tot luni, plenul reunit va adopta hotărâri de modificare a componenţei Comisiilor de cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, dacă PNL şi PSD ajung cu negocierile la un punct comun.
 
Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercurea trecută, la propunerea PSD, ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, începând cu ora 16.00.
 
Comisia de control al activităţii SRI avizase, cu o zi în urmă, favorabil nominalizarea acestuia la şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".
 
A doua zi după ce a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit susţinerea publică a UNPR pentru şefia SRI.
 
În schimb, PSD a discutat în BPN despre susţinerea lui Hellvig, stabilind că parlamentarii social-democraţi vot vota favorabil, dar apreciind că este necesară o discuţie publică despre modul în care funcţiile din instituţiile importante sunt preluate de putere.
 
Liberalii, prin vocea lui Ludovic Orban, au acuzat ”tergiversarea” votului în cazul lui Eduard Hellvig, ei dorind ca Parlamentul să se reunească în aceeaşi zi, miercuri, pentru a valida numirea acestuia la şefia SRI.
 
Surse politice au precizat, atunci, că PSD ar dori să negocieze numirea viitorului şef al SIE în schimbul unui vot favorabil acordat de social-democraţi lui Hellvig, la şefia SRI, în condiţiile în care liderul PSD, Victor Ponta, vorbise în mod repetat despre respectarea principiului prinvind existenţa unui echilibru în preluarea funcţiilor de către putere şi opoziţie.
 

Informaţia a fost, însă, negată de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.
 
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.