Stiri calde

Plenul Senatului l-a numit pe Cristian Deliorga judecător la Curtea Constituţională

Plenul Senatului l-a numit marţi pe Cristian Deliorga, propus de grupul parlamentar PSD, judecător la Curtea Constituţională, informează Agerpres.ro

Votul a fost secret cu buletine. În favoarea candidatului grupului parlamentar PSD au votat 70 de senatori, iar împotrivă - 34.

Candidatul PNL Daniel Fenechiu a fost votat de 24 de parlamentari, 80 fiind împotrivă, în timp ce Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban - propus de USR, a fost votat de zece parlamentari, iar 95 au votat împotrivă.

"Candidatul pe care l-am propus a fost audiat la Comisia juridică din cadrul Senatului, a făcut dovada unei foarte solide pregătiri profesionale, are o reputaţie fără probleme, fără pată, nu a fost implicat în niciun fel de scandaluri, cu excepţia unor atacuri minore pe care nu le-am înţeles niciodată, este un om a cărui carieră profesională a fost la vedere şi, de asemenea, este un om pregătit în ceea ce priveşte cooperarea loială şi separarea puterilor în stat. (...). Domnul Deliorga este pregătit să-şi exercite funcţia de judecător la Curtea Constituţională, adăugând carierei profesionale experienţa particulară căpătată în materie de elaborare a actelor normative, în aşa fel încât să asigure în perioada următoare o simplificare şi o uniformizare a activităţii Curţii Constituţionale şi o readucere a raporturilor inter-instituţionale în valorile sale constituţionale, pe principiile separării şi cooperării loiale între autorităţile publice", a susţinut senatorul PSD Şerban Nicolae în plenul Senatului.


La audierile de la Comisia juridică din Senat, Deliorga a fost întrebat de senatorul liberal Alina Gorghiu dacă a informat CSM despre faptul că a primit propunere din partea PSD să candideze la CCR.

"Când am ales să candidez pentru acest post, ca orice cetăţean al României care îşi doreşte o reuşită în viaţă după 36 de ani şi jumătate de magistratură, m-am gândit că singurul grup parlamentar mai numeros de la Senat este cel al PSD şi atunci m-am gândit că pentru şanse de reuşită ar trebui să fac această solicitare grupului parlamentar al PSD. Nu am avut întâlniri cu niciunul din liderii PSD, dar nu pot să nu afirm că îl cunosc pe domnul Şerban Nicolae de peste 20 de ani, că îl cunosc pe domnul Cazanciuc, cu care am lucrat când a fost procuror, secretar de stat la Externe sau când a fost ministru", a afirmat Deliorga.


Întrebat cum a luat legătura cu PSD, Deliorga a spus că a fost"foarte simplu".

"Foarte simplu. Am venit şi am depus la domnul Şerban Nicolae toate documentele. E vreo problemă?", a replicat Deliorga.


Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Judecătorul Cristian Deliorga, profesorul Vasile Nicoară şi Cătălina Ponor, campioană olimpică, mesaje de Ziua Dobrogei

18 Nov 2019 1995

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale a României

18 Jun 2019 1241

Cristian Deliorga, eliberat din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța, prin decret semnat de preşedinte

13 Jun 2019 1272

Decizie de ultimă oră! IPS Teodosie, achitat în dosarul unde este acuzat că ar fi obţinut fonduri europene ilegal

06 Jun 2019 2965

Decizie luată de CCR. Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan pot fi judecători CCR

05 Jun 2019 922

Secția pentru Judecători a CSM a aprobat pensionarea judecătorului Cristian Deliorga

28 May 2019 664

​Judecătorul Cristian Deliorga a cerut CSM eliberarea din funcția de judecător al Curții de Apel Constanța, prin pensionare

25 May 2019 1272

Raport de admitere pentru trei din cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător la CCR. Cine sunt aceștia

07 May 2019 547

Doi poliţişti din Constanţa, condamnaţi la aproape 20 de ani de închisoare. Dosarul se va rejudeca

15 Mar 2019 1537

Judecător nou la Curtea de Apel Constanţa

05 Mar 2019 1557

Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost achitat definitiv

01 Mar 2019 955

Judecător nou la Secţia Penală din Curtea de Apel Constanţa

05 Jan 2019 1602

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, redeschis azi

29 Oct 2018 1152

Judecător nou la Curtea de Apel Constanţa

13 Oct 2018 1900

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, judecat de Cristian Deliorga. Dosarul, amânat

19 Sep 2018 817