PMP despre profesorul Gheorghe Dumitrașcu – „Să vă fie rușine, domnilor consilieri locali!”

 
După ce ieri a fost respins proiectul conform căruia prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu să devină cetățean de onoare al orașului pentru că nu a primit voturi suficiente, astăzi reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară (PMP) au transmis un comunicat prin care se arată revoltaţi pe această situaţie fără precedent în Constanţa.
 
„Un gest rușinos din partea administrației locale condusă de neputinciosul Făgădău, care este cel mai vinovat în acest caz. El este cel care trebuia să dea dovadă de profesionalism și să se documenteze înainte ca proiectul de hotărâre de consiliu local pentru decernarea titlului de „cetățean de onoare al municipiului Constanta” domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu să fie pus pe ordinea de zi. Nu era cazul să ridice „o minge la fileu” consilierilor PNL care doreau umilirea domnului prof. univ. dr. Dumitrașcu, la dispoziția senatorului Puiu Hașotti”, se arată într-un comunicat.
 
„Cum Dumnezeu, când au interese economice să-și voteze proiecte de hotărâre de consiliu pentru vânzare terenuri, concesionare terenuri, PUD, PUZ etc., se găsește dialog între Făgădău și PNL, iar în cazul unei recunoașteri morale a unui profesor nu s-au înțeles?
Răspunsul e simplu: BLATUL PNL – PSD funcționează, dar pentru interesele lor, nu ale constănțenilor!”, menţionează reprezentanţii PMP în acelaşi comunicat.
 
Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au ţinut să se adreseze şi preşedinţilor municipali.
 
„Domnilor președinți municipali ai PSD și PNL, Făgădău și Chitac, ridicați-le sprijinul politic și dați-i afară din Consiliul Local pe cei care au votat împotriva acordării  titlului de cetățean de onoare profesorului univ. dr. Dumitrașcu Gheorghe!
Legea va permite și este o decizie politică! Aveți curaj? Nu cred! Pentru că neputința vârstei sau frica își spun cuvântul!”, conform aceleiaşi surse.
 
„Ieri, pe rețelele de socializare se vorbea de solidaritatea cadrelor universitare cu domnul profesor universitar doctor Dumitrașcu. Oare ar fi prea mult dacă domnul prof. univ. dr Adrian Bavaru (umilit și dumnealui de Mazăre în 2002 în același mod) și prof. univ. dr. Victor Ciupina să declare public că refuză acordarea titlului pentru dumnealor, în semn de solidaritate pentru domnul prof. univ. dr. Dumitrașcu? Doar dumnealor pot da un răspuns!
Decizia politică de excludere a consilierilor locali aparține însă strict liderilor PSD și PNL, Făgădău și Chitac!”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii PMP.
 
Claudiu Palaz a menţionat prin intermediul acestui document că dacă ar fi putut i-ar fi exclus din consiliu pe cei menţionaţi.

 
„Eu, Claudiu Palaz, i-aș fi exclus de ieri din consiliu dacă erau din partidul pe care îl reprezint, anume PMP. Dar, repet, asta aș fi făcut eu, nu ei care sunt neputincioși!
Îmi cer scuze domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu în numele clasei politice care nu vrea să se reformeze sub nicio formă!”, potrivit comunicatului de presă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație a liderilor USR din regiune, din care face parte și Stelian Ion, la Întâlnirea Regională – Regiunea 2 Sud-Est a PMP (FOTO)

08 Jul 2023 1207

PMP solicită reabilitarea de urgență a tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur

08 Feb 2023 987

UPDATE. LIVE VIDEO Peste 1200 de aleşi locali PMP, aşteptaţi astăzi la Parlament! Participă 40 de delegați de la Constanța (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

29 Oct 2022 2636

UPDATE Constanța. Întâlnire regională a PMP, zona de sud-est

02 Apr 2022 3109

Constanța Congres extraordinar PMP. Claudiu Palaz, ales în funcția de vicepreședinte pe zona de sud-est

19 Feb 2022 4256

Congresul Extraordinar al PMP Eugen Tomac a fost ales preşedinte al partidului (VIDEO)

19 Feb 2022 2992

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu, președinte PMP „Constanța este centru strategic în regiune. Pe aici se intră. Trebuia ridicată la cer. O bază militară și un steag american, nu ajung. Nu o poți lăsa așa”

20 Apr 2021 2700

#alegeriparlamentare2020 Eugen Tomac (PMP), prezent la Constanța

26 Nov 2020 2376

#alegeriparlamentare2020 Claudiu-Iorga Palaz (PMP) solicită precizări privind modul desfășurării campaniei electorale pe timp de carantină, la Constanța

20 Nov 2020 1847

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

19 Nov 2020 2218

#alegeriparlamentare2020 Partidul Mişcarea Populară, angajament pentru „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”

17 Nov 2020 1779

PMP arbitrează meciul dintre Țuțuianu și PNL din Consiliul Județean și anunță că va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către primării

11 Jul 2020 3529

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 4689

Activităţi de publicitate doar în relaţie directă cu Primăria Constanţa PMP spune NU panotajului stradal din municipiu

04 Jul 2019 2386

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 9237