Stiri calde

PNL Constanța a demarat campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde”

Lipsa de reacție a administrației publice constănțene privind crearea de noi spații verzi și indiferența cu care primarul Decebal Făgădău tratează acest subiect vital pentru comunitate, punând în pericol sănătatea și bunăstarea constănțenilor, ne îndreptățesc să îi demonstrăm lui Decebal Făgădău că locuitorii își doresc mai multe zone verzi în municipiul Constanța, susţin reprezentanţii PNL Constanţa.
Ne uităm cu admirație la alte orașe din țară însă la noi pare că nu se poate realiza nimic. Pe zi ce trece, spațiile verzi se împuținează. Practic, se atentează la sănătatea noastră, a tuturor constănțenilor. Parcurile sunt anoste și neatractive, dar ne bucurăm că le avem măcar așa. Am putea amenaja, pe puținele spații pe care le mai are Constanța, câteva Grădini Urbane. Acestea ar contribui atât la îmbunătățirea aerului pe care îl respiram, cât și la înfrumusețarea orașului. Am putea să oferim spații verzi în adopție, să le îngrijească firmele private care își doresc să contribuie în comunitate, dar nu există procedură. Din păcate, în Constanța nu se poate, deși în alte orașe da. Am putea realiza concursuri între asociațiile de proprietari, să îi premiem pe cei mai harnici, nu cu medalii și diplome, ci cu o bancă, un loc de joacă, ceva de care să beneficieze comunitatea care a contribuit. Dar nici asta nu putem! Dezamăgirea mea s-a transformat în frustrare atunci când am constatat că, după un an și jumătate, nu s-a putut realiza o alee și amplasa două bănci într-un spațiu pe care cetățenii l-au indentificat oportun pentru construirea unui mic parc în cartierul lor. Este vorba despre cartierul Km 4-5, iar spațiul se află lângă blocuri, peste stradă față de mall-ul care a desființat vechiul parc. Le-a mai rămas doar să spere că nu se va construi un bloc pe acel teren, să aștepte și să își petreacă timpul liber pe banca din fața blocului, o bancă pe care tot ei și-au amplasat-o! Sunt multe lucruri simple care s-ar putea face și care ar avea un impact imens asupra întregii comunități, dar pentru asta este nevoie de viziune și interes în acest sens”, afirmă Cristina Văsii, locuitor al Constanței și consilier local al PNL.
Organizația Municipală a PNL Constanța îi invită pe toți constănțenii care vor să susțină campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde” să semnaleze problemele cu care se confruntă din lipsa spațiului verde la adresa de email orasulpoartasemnaturata@gmail.com. Toate problemele evidențiate vor ajunge pe masa Consiliului Local Municipal Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL a sesizat la CCR legile de modificare a Codului de procedură penală și a Codului Penal

26 Apr 2019 240

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, susţinut de deputatul Bogdan Huţucă

26 Apr 2019 285

Rareş Bogdan - „PNL va ataca la CCR modificările aduse celor două Coduri şi îi vom opri şi de această dată!“

26 Apr 2019 156

Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL - „În Constanţa se simte la fiecare pas administraţia locală incompetentă, care nu face nimic“

26 Apr 2019 347

Adina Vălean, al patrulea cel mai influent europarlamentar în legislatura 2014-2019

25 Apr 2019 126

PNL susține referendumul declanșat de Președintele Klaus Iohannis (video)

25 Apr 2019 115

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

25 Apr 2019 612

Vot în Camera Deputaților pentru proiectul care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate

24 Apr 2019 264

Proiectul de modificare a Codului penal, adoptat de Camera Deputaților

24 Apr 2019 305

#citeșteDobrogea Liberalism și liberali în Dobrogea centrală (II)

24 Apr 2019 363

Siegfried Mureşan - „Europarlamentarii PNL vor putea obţine lucruri concrete în Europa pentru români“

22 Apr 2019 464

Firma Parc Mamaia SRL, controlată de fostul consilier local Aurel Butnaru, va amenaja o plajă turistică în Mamaia

20 Apr 2019 447

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 688

Gheorghe Donțu a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța

19 Apr 2019 805

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 991