PNL Constanța a demarat campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde”

Lipsa de reacție a administrației publice constănțene privind crearea de noi spații verzi și indiferența cu care primarul Decebal Făgădău tratează acest subiect vital pentru comunitate, punând în pericol sănătatea și bunăstarea constănțenilor, ne îndreptățesc să îi demonstrăm lui Decebal Făgădău că locuitorii își doresc mai multe zone verzi în municipiul Constanța, susţin reprezentanţii PNL Constanţa.
Ne uităm cu admirație la alte orașe din țară însă la noi pare că nu se poate realiza nimic. Pe zi ce trece, spațiile verzi se împuținează. Practic, se atentează la sănătatea noastră, a tuturor constănțenilor. Parcurile sunt anoste și neatractive, dar ne bucurăm că le avem măcar așa. Am putea amenaja, pe puținele spații pe care le mai are Constanța, câteva Grădini Urbane. Acestea ar contribui atât la îmbunătățirea aerului pe care îl respiram, cât și la înfrumusețarea orașului. Am putea să oferim spații verzi în adopție, să le îngrijească firmele private care își doresc să contribuie în comunitate, dar nu există procedură. Din păcate, în Constanța nu se poate, deși în alte orașe da. Am putea realiza concursuri între asociațiile de proprietari, să îi premiem pe cei mai harnici, nu cu medalii și diplome, ci cu o bancă, un loc de joacă, ceva de care să beneficieze comunitatea care a contribuit. Dar nici asta nu putem! Dezamăgirea mea s-a transformat în frustrare atunci când am constatat că, după un an și jumătate, nu s-a putut realiza o alee și amplasa două bănci într-un spațiu pe care cetățenii l-au indentificat oportun pentru construirea unui mic parc în cartierul lor. Este vorba despre cartierul Km 4-5, iar spațiul se află lângă blocuri, peste stradă față de mall-ul care a desființat vechiul parc. Le-a mai rămas doar să spere că nu se va construi un bloc pe acel teren, să aștepte și să își petreacă timpul liber pe banca din fața blocului, o bancă pe care tot ei și-au amplasat-o! Sunt multe lucruri simple care s-ar putea face și care ar avea un impact imens asupra întregii comunități, dar pentru asta este nevoie de viziune și interes în acest sens”, afirmă Cristina Văsii, locuitor al Constanței și consilier local al PNL.
Organizația Municipală a PNL Constanța îi invită pe toți constănțenii care vor să susțină campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde” să semnaleze problemele cu care se confruntă din lipsa spațiului verde la adresa de email orasulpoartasemnaturata@gmail.com. Toate problemele evidențiate vor ajunge pe masa Consiliului Local Municipal Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 435

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 519

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 808

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1033

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 388

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 756

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2823

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 498

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 517

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 451

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 578

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 473

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 413

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 753

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 857