PNL va adopta astăzi criteriile de integritate pentru viitorii candidați la alegerile locale

 
Consiliul Național al PNL se întrunește astăzi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta criteriile de integritate pentru candidații la alegerile de anul viitor.
 
În cadrul reuniunii se va vorbi și despre grăbirea procesului de fuziune a formațiunii.
 
Unul din subiectele ce vor fi abordate va fi acela legat de unificarea funcțiilor de secretari generali, deținute în prezent de Marian Petrache și Gheorghe Flutur, sub conducerea lui Ilie Bolojan, dar și despre unificarea conducerii organizației PNL București, pentru șefia acestei filiale fiind propus prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu.
 
Mai mult decât atât, spre validare va fi supusă decizia ca toți candidații PNL la locale să preia conducerea unică în organizația în care candidează. Aici nu sunt incluse și organizațiile județene.
 
Vă reamintim, că încă de miercurea trecută PNL a stabilit zece criterii de integritate pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze la alegeri anul viitor. Conform decalogului stabilit și ce va fi stabilit prin hotărâre de Consiliul Național, nu vot putea candida la alegeri cei care sunt urmăriți penal pentru infracțiuni de luare sau dare de mită, iar pentru celelalte fapte de corupție, precum traficul de influență sau abuzul în serviciu, criteriile se aplică în cazul trimiterii în judecată. Însă criteriile nu se opresc aici, astfel regulile de candidate la aceste posturi trebuie să fie conform decalogului, liberali fărăp pată. 



Sursa foto: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 291

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 395

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 376

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 720

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1334

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 535

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 564

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 913

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1616

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 837

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2933

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 538

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 559

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 479