Poliţia Locală Constanţa, acţiune pentru siguranța și fluența rutieră. Zeci de amenzi, aplicate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, joi, 199 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.675 lei.

Potrivit DGPL Constanţa, au fost organizate trei acțiuni tematice după cum urmează:

O acțiune pe linia respectării normelor legale referitoare la siguranța și fluența rutieră.
Au fost constatate o serie de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar în stațiile de taxi, stațiile destinate mijloacelor de transport public în comun ale RATC, în perimetrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum și pe principalele străzi și bulevarde din municipiul Constanța.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, în limita competențelor conferite de lege, 91 de amenzi contravenționale în valoare totală de 18.835 lei și 131 puncte de penalizare.

Cea de-a doua activate a fost organizată și desfășurată în zona arondată străzilor Intrarea Semănătorului și Intrarea Câmpului din cartierul constănțean Coiciu, în scopul  identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale, precum si pentru igienizarea și menținerea curățeniei în zonă.

În cadrul acțiunii s-au desfășurat următoarele operațiuni:
- s-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale (29 amenzi pentru nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români, 4 sancțiuni pentru neîntreținerea curățeniei în interiorul și exteriorul imobelor, 1 sancțiune pentru deținerea unui câine nevacinat și care face parte dintr-o rasă periculoasă American Staffordshire Terrier) în valoare totală de 3.200 lei.
    
De asemenea, au fost încheiate 5 note de constatare cu invitația de a se prezenta la sediul instituției în vederea încheierii proceselor verbale de constatare și sancționare a contravenției în baza Legii 50/1991 republicată, pentru executarea de construcții fără autorizație.
Menționăm că zona a fost igienizată de contravenienți în timpul exercitării controlului.

  
 A fost notificată și Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța ( RAEDPP) pentru luarea măsurilor care se impun în cazul persoanelor care locuiesc în zonă fără forme legale.
    

Cea de-a treia activitate de control s-a derulat pe linia de combatere a comerțului stradal neautorizat din perimatrul adiacent celor 9 piețe agroalimentare constănțene.

În perimetrul piețelor au fost verificați și 39 de operatori economici raportat la respectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și îndeplinirea obligațiilor legale privind deținerea autorizațiilor necesare desfășurării exercițiului comercial, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Au fost aplicate 8 amenzi contravenționale în valoare totală de 7.000 lei, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor ( 178 de produse alimentare  și de îmbrăcăminte) și a sumei de 160 de lei, bani proveniți din acte de comerț ambulant.

La vederea oamenilor legii 2 comercianți ambulanți au abandonat bunurile expuse la vânzare în mod ilicit.

Totodată, au fost conduse 4 persoane la sediul unității de poliție locală, unde au fost întocmite 4 procese verbale de depistare.

Tot, în cursul zilei de ieri, polițiștii locali au depistate 3 persoane minore, semnalate ca fiind dispărute din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sau din Unitatea de primiri Urgențe a  Spitalului Clinic Județean Constanța.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 384

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 776

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 445

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 401

Cumpărări directe! Medgidia. Se extinde sistemul de supraveghere stradală! GMB Computers SRL se va ocupa de lucrări

08 Apr 2024 544

Primăria Mangalia cumpără de la Universal Grup SRL uniforme pentru poliția locală!

05 Apr 2024 490

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 625

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 683

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 623

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 713

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 454

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 575

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 882

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1096

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 819