Stiri calde

Poliţia Locală Constanţa, avertismente pentru cei care au lăsat mizerii în parcuri

Municipalitatea Constanţa, după cum v-am anunţat, are un plan ambiţios de a-i civiliza pe constănţenii obişnuiţi să arunce mizerii pe stradă sau în parcuri, dar şi pe cei care ies la plimbare cu patrupedele şi nu curăţă după ele.

Cei care nu vor respecta regulile unui trai civilizat în mediul urban vor fi sancţionaţi cu amenzi. De menţionat că măsura nu a apărut dintr-o dată, ci la capătul unei campanii a Poliţiei Locale, care a dus muncă de lămurire cu cetăţenii, pentru a-i face să înţeleagă importanţa menţinerii unui oraş curat.

După campania demarată, începând cu data de 15 septembrie, a venit vremea avertismentelor şi, ulterior, a amenzilor. Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, Drăguţ Encică, de la Poliţia Locală Constanţa, ne-a spus următoarele:


„La data de 15 septembrie, a început campania de sancţionare pentru cei care aruncă resturile de ţigare, de ambalaje sau oricare alte mizerii pe alei, peluze, dar mai ales parcuri. Vizaţi sunt şi cei care nu strâng după propriile animale”, ne-a spus Encică.

 
Poliția Locală Constanța a mers zilele acestea prin parcuri, însă a dat avertismente.   

„Până acum, am sancţionat opt persoane, pentru aruncarea mucurilor de ţigară pe jos, a resturilor de hârtii şi ambalaje, dar şi posesorilor de animale care nu au strâns mizeria după acestea. Începând de pe 15 septembrie, le oferim posibilitatea de a le da un avertisment, în cazul în care îşi recunosc greşeala şi apoi strâng mizeria pe care au lăsat-o în urma lor. În acest caz, primesc avertisment, în săptămâna a doua, trecem la amenzi cu bani”, a spus, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Drăguţ Encică.

Toţi cei care au primit avertisment şi-au recunoscut vina, exprimându-şi părerea de rău pentru gestul făcut. Mai mult, nu au fost recalcitranţi, ci chiar au strâns apoi mizeria lăsată.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copaci tăiați ilegal pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța (galerie foto)

05 Jun 2019 2484

Un bărbat din Brăila a parcat în staţia RATC de pe strada Suceava din municipiul Constanţa

13 May 2019 400

Constanţa. Bărbat, prins de poliţiştii locali cu permisul de conducere suspendat

20 Feb 2019 734

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța. Un șofer sub influența alcoolului, implicat. Ce măsuri au luat polițiștii locali (galerie foto)

18 Feb 2019 1277

Constanţa Bucureşteancă, prinsă în timp ce se plimba cu maşina pe plajă. Cu ce amendă s-a ales

11 Feb 2019 771

Zeci de şoferi care nu au achitat taxa de parcare, sancţionaţi de poliţiştii locali din Constanţa. Ce alte nereguli au constatat agenţii (galerie foto)

29 Dec 2018 1770

Acțiune de amploare a polițiștilor locali din Constanța. Zeci de amenzi aplicate în câteva ore. În ce zone au acționat agenții (galerie foto)

08 Dec 2018 3563

Poliţia Locală Mai multe garaje din Constanţa, desfiinţate. Acţiunea continuă

06 Dec 2018 1939

Constanţa Controalele Poliţiei Locale pentru urmărirea menținerii curățeniei și liniștii publice. Ce amenzi au fost aplicate (galerie foto)

17 Oct 2018 1155

Poliţiştii locali au acţionat pentru menținerea curățeniei în Constanţa. Ce amenzi au aplicat (galerie foto)

05 Oct 2018 591

Amenzi aplicate de Poliţia Locală pentru nerespectarea climatului de curăţenie în Constanţa (video)

02 Oct 2018 910

Acţiunile Poliţiei Locale Constanţa. Nuntaşi, amendaţi după ce au amplasat un cort între blocuri

21 Sep 2018 612

Poliţia Locală Amenzi pentru participarea la jocuri de noroc într-un grup organizat, altele decât cele autorizate

19 Sep 2018 638

Constanţa Controalele Poliţiei Locale pentru menținerea curățeniei şi protecția mediului. Ce amenzi au fost aplicate

09 Sep 2018 1108

Direcției Generale Poliția Locală Constanța Activitățile întreprinse de politiștii locali în luna august. Mii de amenzi aplicate (galerie foto)

06 Sep 2018 514