Stiri calde

Poliția Locală Constanța „Numai împreună putem asigura un mediu curat și sănătos în municipiul Constanța!“Aproximativ 250 amenzi contravenționale au fost aplicate, într-o singură, zi de către polițiștii locali constănțeni.
 
Astfel, în data de 18 iunie 2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care circulă cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, depistarea persoanelor fără adăpost ori care apelează la mila publică, depistarea persoanelor care au în proprietate animale de companie, câini periculoși ori agresivi și care nu-și îndeplinesc obligațiile legale cu privire la deținere cât și salubritate, desfășurarea comerțului stradal, desfășurarea activităților comerciale a operatorilor economici, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine în domeniul public etc.

În urma  controalelor efectuate în teren de către polițiștii locali, au fost aplicate 249 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.125 lei, pentru  încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 95 amenzi contravenționale în valoare de 12.125lei (ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.600 lei pentru:
  • executarea de lucrări de construcții fărăr a deține autorizatie de contruire,
  • obstrucționarea controlului,
  • staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație,
  • ocuparea domniului public,
  • nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța,
  • nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale  și a serviciilor de piață din municipiul Constanța (lipsă autorizație/aviz program de funcționare),
  • acte de comerț ilicit etc.
În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate  138 de abateri de la normele legale în vigoare, privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 21.400 lei. Cele mai multe au fost reprezentate de consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, dar și de aruncarea de hârtii pe domeniul public sau alarmarea organelor specializate, fără motiv întemeiat.
Pe această cale, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare și care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală, precizează reprezentanții instituției.
Poliția Locală informează că activități similare se vor desfășura și în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat public civilizat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrecere de botez organizată pe o stradă din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto+video)

21 Jan 2019 434

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

19 Jan 2019 538

Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a dat amenzi pe bandă rulantă

18 Jan 2019 1236

Persoană depistată în zona Gării CFR din Constanţa, în timp ce vindea ilegal ţigări

15 Jan 2019 282

Constanţa. Sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, aplicate de poliţiştii locali

14 Jan 2019 362

Stop comerțului ilegal de țigări Polițiștii constănțeni au depistat mai multe persoane ce vindeau țigări (galerie foto+video)

12 Jan 2019 1032

Constanţa Necurățarea căilor de acces de zăpadă sau gheaţă, sancţionată de poliţiştii locali

08 Jan 2019 562

Șofer sancționat de polițiștii locali din Constanța pentru că făcea drifturi în parcarea de la Poarta 1. Ce amendă a primit bărbatul

07 Jan 2019 751

Doi minori, dați dispăruți, depistați de polițiștii locali din Constanța. Unde au fost găsiți adolescenții

07 Jan 2019 418

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Un șofer fără permis depistat pe bulevardul Tomis (galerie foto)

04 Jan 2019 521

Femeie depistată în zona pieței Tomis 3 din Constanţa, în timp ce vindea ilegal tigări (video)

03 Jan 2019 5946

Campania de demolare a garajelor în municipiul Constanţa va continua şi în 2019

01 Jan 2019 533

2018 de coşmar. Fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Constanţa, condamnat şi amendat de Poliţia Locală. Acum se judecă pentru anularea contravenţiei

31 Dec 2018 1138

Cerșetoare depistată de polițiști în zona Policlinicii Nr.2 Constanța. Ce măsuri s-au luat (video)

29 Dec 2018 2156

Zeci de şoferi care nu au achitat taxa de parcare, sancţionaţi de poliţiştii locali din Constanţa. Ce alte nereguli au constatat agenţii (galerie foto)

29 Dec 2018 1608