Stiri calde

Poliția Locală Constanța „Numai împreună putem asigura un mediu curat și sănătos în municipiul Constanța!“Aproximativ 250 amenzi contravenționale au fost aplicate, într-o singură, zi de către polițiștii locali constănțeni.
 
Astfel, în data de 18 iunie 2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care circulă cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, depistarea persoanelor fără adăpost ori care apelează la mila publică, depistarea persoanelor care au în proprietate animale de companie, câini periculoși ori agresivi și care nu-și îndeplinesc obligațiile legale cu privire la deținere cât și salubritate, desfășurarea comerțului stradal, desfășurarea activităților comerciale a operatorilor economici, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine în domeniul public etc.

În urma  controalelor efectuate în teren de către polițiștii locali, au fost aplicate 249 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.125 lei, pentru  încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 95 amenzi contravenționale în valoare de 12.125lei (ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.600 lei pentru:
  • executarea de lucrări de construcții fărăr a deține autorizatie de contruire,
  • obstrucționarea controlului,
  • staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație,
  • ocuparea domniului public,
  • nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța,
  • nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale  și a serviciilor de piață din municipiul Constanța (lipsă autorizație/aviz program de funcționare),
  • acte de comerț ilicit etc.
În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate  138 de abateri de la normele legale în vigoare, privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 21.400 lei. Cele mai multe au fost reprezentate de consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, dar și de aruncarea de hârtii pe domeniul public sau alarmarea organelor specializate, fără motiv întemeiat.
Pe această cale, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare și care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală, precizează reprezentanții instituției.
Poliția Locală informează că activități similare se vor desfășura și în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat public civilizat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a întâmplat

21 May 2019 795

Despre acţiunile de verificare “Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni”

13 May 2019 773

Amendaţi pentru că fumau în interiorul unei unităţi spitaliceşti din Constanţa

13 May 2019 354

În municipiu Constanţa Peste o sută de procese verbale pentru cerşetorie, consum alcool şi alte fapte antisociale

13 May 2019 285

Peste o mie de amenzi aplicate de Poliţia Locală Constanţa într-o săptămână!

13 May 2019 298

Poliţiştii locali şi angajaţii Polaris M Holding au acţionat pe strada Dionisie cel Mic din Constanţa (galerie foto)

10 May 2019 398

O femeie a cerut anularea unei amenzi primite pentru că îşi plimba câinele fără botniţă în parcul de la Casa de Cultură

10 May 2019 656

Poliţia Locală Constanţa a amendat o asociaţie de proprietari pentru graffiti-ul de pe bloc. S-a ajuns în instanţă. Iată decizia!

08 May 2019 1292

Constanța. Atenție unde aprindeți grătarele! Ce amenzi riscă cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate

01 May 2019 624

S-a creat un precedent? A câştigat în instanţă anularea sancţiunii. Unde îşi plimba fără lesă, prin Constanţa, labradorul

23 Apr 2019 1189

Poliţia Locală continuă acțiunea de ridicare a maşinilor abandonate sau fără stăpân din Constanţa (galerie foto)

15 Apr 2019 488

Poliţia locală din Constanţa, în acţiune. Peste o mie de amenzi, aplicate în şapte zile (galerie foto)

09 Apr 2019 517

Acţiune în cartierul Anadalchioi. Poliţiştii locali constănţeni au efectuat un control în zonă. Iată motivul

05 Apr 2019 603

Bilanţ Poliţia Locală Constanţa pentru primele 3 luni. Amenzi de peste 2,5 milioane lei

02 Apr 2019 575

Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa, amendat de Poliţia Locală. Iată decizia finală!

22 Mar 2019 2252