Stiri calde

Poliţia Locală Zeci de sancţiuni pentru fumatul în incinta Spitalului Judeţean Constanţa

În data de 09 octombrie, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor.

În urma acţiunilor, aceștia au aplicat 214 amenzi contravenționale în valoare totală de 44.410 lei.

Activitățile de control au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

Contravențiile pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 16 sancțiuni contravenționale;
•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 320 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate în zonele aglomerate din oraș și au fost aplicate 118 puncte de penalizare;
•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 15 fapte antisociale legate de nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul “rezervării” unui loc de parcare, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masă maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc;
•    Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 68 amenzi contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
•    HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 8 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
•    Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis, majoritatea faptelor au fost constatate în interiorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în perimetrul unității medicale.

"Menționăm faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție acest gen de activități și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare și în alte unități sanitare", precizează reprezentanţii DGPL Constanţa.

"Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare, mijloacele de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice", precizează Poliţia Locală.

De asemenea, aruncarea resturilor de țigări aruncarea de  hârtii, ambalaje, coji de semințe, resturi alimentare ori nealimentare pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de lege.

Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a–i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de curățenie,  ordine și siguranță publică în municipiul Constanța, precizeazp DGPL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţia Locală Constanţa continuă campania pentru identificarea şi ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân

18 Sep 2019 333

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii locali din Constanţa. Ce nereguli au fost constatate

18 Sep 2019 404

Miercuri, poliţiştii locali din Constanţa au aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Sep 2019 467

Constanţa A mutat un element de susţinere a unui ornament din dotarea urbană şi s-a ales cu amendă

12 Sep 2019 530

Constanţa Sancţiuni pentru comerţul ilicit desfăşurat pe litoral

11 Sep 2019 300

Constanţa Autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de poliţiştii locali (galerie foto)

11 Sep 2019 531

Sancţiuni în ultimele zile ale sezonului estival Poliţiştii locali au verificat litoralul. S-a lăsat cu amenzi

03 Sep 2019 351

Comerţul ambulant din staţiunea Mamaia, sancţionat de poliţiştii locali (galerie foto)

27 Aug 2019 510

Primăria Municipiului Constanţa angajează poliţişti locali

22 Aug 2019 1425

Intilnire cu scântei între viceprimarul Dumitru Babu și reprezentanții taximetriștilor din Constanța

21 Aug 2019 2160

Acţiuni de salubrizare şi igienizare în mai multe zone din Constanţa (galerie foto)

21 Aug 2019 655

Acțiune de verificare în zona Depozit lemne, efectuată de Primăria Năvodari, în colaborare cu Poliția Locală și Poliția Națională

19 Aug 2019 571

Primăria Constanţa vrea maşini electrice pentru Direcția Generală Poliția Locală

10 Aug 2019 729

Nereguli constatate de Poliţia Locală pe drumurile publice din Constanţa. S-au aplicat amenzi

09 Aug 2019 571

Constanţa Litoralul, verificat de poliţiştii locali. Ce amenzi au aplicat agenţii

08 Aug 2019 638