Stiri calde

Poliţia Locală Zeci de sancţiuni pentru fumatul în incinta Spitalului Judeţean Constanţa

În data de 09 octombrie, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor.

În urma acţiunilor, aceștia au aplicat 214 amenzi contravenționale în valoare totală de 44.410 lei.

Activitățile de control au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

Contravențiile pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 16 sancțiuni contravenționale;
•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 320 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate în zonele aglomerate din oraș și au fost aplicate 118 puncte de penalizare;
•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 15 fapte antisociale legate de nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul “rezervării” unui loc de parcare, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masă maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc;
•    Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 68 amenzi contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
•    HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 8 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției;
•    Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis, majoritatea faptelor au fost constatate în interiorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în perimetrul unității medicale.

"Menționăm faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție acest gen de activități și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare și în alte unități sanitare", precizează reprezentanţii DGPL Constanţa.

"Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare, mijloacele de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice", precizează Poliţia Locală.

De asemenea, aruncarea resturilor de țigări aruncarea de  hârtii, ambalaje, coji de semințe, resturi alimentare ori nealimentare pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul prevăzut de lege.

Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a–i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de curățenie,  ordine și siguranță publică în municipiul Constanța, precizeazp DGPL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

21 Mar 2019 414

Șoferii care opresc în loc nepermis, în atenția polițiștilor locali. Zeci de conducători auto sancționați într-o zi (galerie foto)

20 Mar 2019 346

Primarul Decebal Făgădău a mulțumit Poliției Locale pentru activitate și a anunțat că 2019 nu va fi despre dezvoltare, ci despre consolidarea autorității

20 Mar 2019 356

LIVE TEXT. Poliția Locală Constanța are un nou șef Primarul Decebal Făgădău. ”Îmi doresc ca în mandatul meu Poliția Locală să fie cea mai puternică din România” (galerie foto+ document)

19 Mar 2019 2477

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 716

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de polițiștii locali din Constanța în câteva zile. Șoferii, în topul celor sancționați (galerie foto)

18 Mar 2019 755

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi maşina! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

13 Mar 2019 872

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere

12 Mar 2019 585

Constanţa Comercianţii ambulanţi vând cartoane în loc de ţigări

08 Mar 2019 585

Mii de amenzi, aplicate în luna februarie de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

05 Mar 2019 784

Primăria Constanţa a dat în judecată Mobitom SA

05 Mar 2019 1409

Constanţa Acţiune a poliţiştilor locali. 35 de femei, dintre care 6 minore, identificate

04 Mar 2019 526

Constanţa. Sancţiuni pentru comerțul ilicit cu țigări. Ce capturi au făcut poliţiştii locali

01 Mar 2019 482

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere (galerie foto)

27 Feb 2019 1304

Constanța. Tânăr cu afecțiuni psihice semnalat dispărut, depistat de polițiștii locali

23 Feb 2019 832