Stiri calde

Poliţia Română Peste 7.000 de polițiști, prezenţi la început de an şcolar

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță. Polițiștii vor fi prezenți pe toată durata anului școlar în zona unităților de învătământ și pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală, informează Poliţia Română.

La data de 10 septembrie a.c., peste 7.000 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

De asemenea, în aceste zile, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie, precizează sursa citată.


Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare nonagresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și intervin ori de câte ori este nevoie. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la Ministerul Educației. Când începe prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020

02 Mar 2019 733

Programa prea stufoasă generează vânătoarea de note. Se impune mai multă şcoală, în detrimentul vacanţelor

15 Feb 2019 911

Atenție părinți! Cursurile vor începe pe 9 septembrie 2019 și se vor încheia pe 12 iunie 2020

14 Feb 2019 759

Structura viitorului an școlar, într-un proiect cu schimbări importante Dispare vacanța ce fracționa semestrul I

13 Feb 2019 960

Ecaterina Andronescu, despre modificări în structura anului şcolar "Ne-am gândit la o formulă care să nu mai divizeze semestrul I"

22 Jan 2019 703

Primăria Cuza Vodă, judeţul Constanţa, angajează mediator şcolar

16 Nov 2018 654

Gata vacanța! Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii se vor întoarce luni la cursuri

04 Nov 2018 503

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, la bilanţ. A fost prezentat raportul anului şcolar 2017-2018

18 Oct 2018 878

Ghiozdane echipate cu rechizite, oferite din inimă de Primăria Grădina copiilor din localitate (galerie foto)

03 Oct 2018 1104

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 organizată la Sala Sporturilor din Constanța

30 Sep 2018 1354

Studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" participă la festivitatea de deschidere a noului an universitar în Piața Ovidiu din Constanța

28 Sep 2018 946

Editorial Fondul clasei şi fondul şcolii. Între legalitate şi abuz?

20 Sep 2018 2392

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor cred că unităţile şcolare din Constanţa nu sunt pregătite pentru noul an şcolar

17 Sep 2018 370

Editorial Noul an școlar a început. Ce schimbări îi așteaptă pe elevi

13 Sep 2018 1319

Clopoţelul a sunat vesel în şcolile din Ovidiu Primarul George Scupra - „Vom dezvolta parteneriatul familie - şcoală - administraţie locală, pentru a sprijini copiii“ (galerie foto)

11 Sep 2018 877