Poliția Română Politici SMART pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate

Astăzi, Poliția Română și Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) au organizat conferința internațională, Politici SMART pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate”în cadrul proiectului SMART (Sober Mobility Across Road Transport).
 
În cadrul activității, care s-a desfășurat la București, specialiștii Direcției Rutiere  împreună cu reprezentanți ai autorităților competențe și experți în domeniu au prezentat situația actuală a conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcooli ce în România.
 
În primele 11 luni ale anului 2018, la nivel național, s-au produs 320 de accidente rutiere grave având cauza principală de producere conducerea sub influența băuturilor alcoolice, soldate cu decesul a 65 de persoane și rănirea gravă a altor 325 de persoane.
 
De asemenea, în primele 11 luni ale anului, polițiștii rutieri au constatat peste 12.000 de contravenții referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice (șoferi care conduceau cu îmbibaţie alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).
 
Totodată, în această perioadă, polițiștii au constatat peste 8.300 de infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice (îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat și minim 0,80 g/l alcool pur în sânge).
 
Astfel, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, au fost reținute peste 20.000 de permise de conducere. 
 
Specialiștii Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor au explicat situația la nivel european, iar experți din Danemarca și Slovenia au prezentat bune practici în reducerea numărului de decese cauzate de consumul de alcool la volan.
 
De asemenea, specialiștii Direcției Rutiere au prezentat campaniile de preventive realizate în România în domeniul prevenirii șofatului sub influența băuturilor alcoolice, ultima desfășurată de Poliția Română fiind „O mamă la nevoie se cunoaște”, realizată în colaborare cu Asociația Berarii României, în lunile august –septembrie, activitățile având loc atât în mediul online, cât și în stradă.
 

Dezbaterea a abordat aspecte precum îmbunătățirea aplicării legii ,limitele de alcool din sânge, tehnologiile interlock, campaniile de conștientizare și programele de reabilitare, evidențiind unele dintre măsurile aplicate în Europa pentru combaterea acestui fenomen.
 
Obiectivul SMART este de a aborda problemele principale legate de conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și de a continua activitățile ETSC de promovarea bunelor practici la nivelul statelor membre UE pentru reducerea numărului de decese datorate consumului de alcool la volan.

 
 
 
 Sursa foto: Poliția Română 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 306

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 444

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 473

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 426

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 260

Doi bărbați, arestați după ce au încercat să fure un cablu de alimentare al unei macarale din Portul Constanța

23 Apr 2024 405

România Se fac înscrieri la Școala de Poliție! Vezi de când

23 Apr 2024 521

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 862

Județul Constanța Peste 300 de sancțiuni, aplicate de polițiști, în weekend

22 Apr 2024 343

Județul Constanța Urmărire ca în filme, în Mihail Kogălniceanu - A condus fără permis, a fugit de poliție, a abandonat autoturismul, a fost prins și încarcerat pentru 24 de ore

22 Apr 2024 720

UPDATE Alertă în județul Constanța! O fată de 15 ani, dispărută de la domiciliul din comuna Adamclisi

21 Apr 2024 472

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 581

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 631

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 411

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 699