Poliţişti din Constanţa, prezenţi, astăzi, la unităţi de învăţământ şi la mai multe locuinţe din municipiu. Care e motivul

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au marcat, la Școala Gimnazială nr. 11 ,,Constantin Angelescu”, Colegiul Tomis și Liceul Internațional de Informatică, unități de învățământ din municipiul Constanța, Ziua Internațională a Voluntariatului prin activități informativ-preventive.

Polițiștii au abordat și aspecte privind siguranța online a elevilor, prin oferirea unor sfaturi pentru prevenirea infracționalității informatice.

Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – prioritate națională și locală.

În aceeași zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Constanța, au desfăşurat activităţi informativ-preventive privind combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, în special a furturilor din locuințe, adresându-se cu precădere membrilor asociațiilor de proprietari.

Polițiștii au informat cetățenii că furturile din locuințe au ca și cauză principală lipsa de precauție. Astfel, un geam deschis, o ușă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte ușor de către infractori.

Activitatea face parte din campania ,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.