Poliţiştii constănţeni au demarat campania „Votează Legal!“

Pe perioada campaniei electorale generată de referendumul care va avea loc la data de 29 iulie a.c., poliţiştii constănţeni vor desfăşura campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!". Pentru suport au fost realizate afişe, fluturaşi, spoturi radio şi TV care sunt diseminate cu ajutorul poliţiştilor, partenerilor I.P.J. Constanţa şi cu ajutorul presei locale, acestea putând fi accesate şi descărcate de pe site-ul oficial al campaniei „www.votlegal.mai.gov.ro". Astfel, I.P.J. Constanţa a demarat activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile legale, asigurând în egală măsură în această perioadă ordinea şi liniştea publică. De asemenea, poliţiştii constănţeni, ca reprezentanţi ai autorităţilor de apărare şi implementare a legii, pe toată perioada premergătoare referendumului şi în ziua acestuia, vor derula activităţi de constatare şi contracarare a oricăror fapte care se constituie în contravenţii sau infracţiuni.

Cele mai importante mesaje ale campaniei „Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!" pentru cetăţeni sunt:

Ø „Dacă dai mită - constând în bani sau bunuri - pentru a vota sau a nu vota un candidat/o listă de candidaţi faci închisoare între 6 luni şi 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte."

Ø „Decide singur la vot! Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri!Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani! Nu uita! Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare."

Ø „În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate."

Ø „Autorităţile au prevăzut măsuri pentru depistare a fraudelor electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori."


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

A plouat cu grindină la Constanța! (VIDEO)

21 Mar 2024 1036

Prognoza meteo pentru Dobrogea, în zilele următoare. Schimbări în vremea de la malul mării

21 Mar 2024 769

Analiză Copiii ucraineni, mai triști decât copiii refugiați din alte țări

20 Mar 2024 380

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Justiție Constanța Decizie definitivă în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu!

11 Mar 2024 976

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1572

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1441

Misiune deosebită de 8 Martie pentru salvatorii ISU Constanța (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 597

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 547

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 500

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 886

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 882

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 808

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 605