Poliţiştii de frontieră au depistat fazani vânaţi ilegal în Delta Dunării

 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit şi confiscat şapte exemplare de vânat din specia fazan, de la un cetăţean român care desfăşurase o activitate de braconaj cinegetic pe raza localităţii Chilia din judeţul Tulcea.
 
În data de 16 aprilie,  în jurul orei  13.15,  poliţiştii de frontieră  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, acţionând în baza unei informaţii, au declanşat-o acţiune specifică în zona Canal Batag, de pe raza localităţii de frontieră Chilia Veche. Pe timpul acţiunii, l-au depistat pe un cetăţean român, în vârstă de 68 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vrancea, în timp ce ascundea, în vegetaţia din zonă, şapte exemplare de vânat din specia fazan.
 
În urma cercetării la faţa locului, au mai fost descoperite, ascunse în vegetaţie, două arme de vânătoare, una CY 550 Scandinav şi alta marca Benelli, un dispozitivoptic de ochire Duralyt, un trepied telescopic, un binoclu şi 14 cartuşe cu glonţ.
 
Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a încercat să ascundă dovezile de poliţiştii de frontieră, deoarece   nu deţine documente legale pentru folosirea la vânătoare a armelor şi muniţiilor.
 
În cauză,  poliţiştii de  frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vânătoare fără permis sau autorizaţie   legală, fapte prevăzute şi  sancţionate de Legea 407/2006. Cele   şapte exemplare de fazan au fost predate de poliţiştii de   frontieră reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, conform  procedurilor legale, iar armele au fost predate biroului specializat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea conform procedurilor legale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un constănţean s-a ales cu dosar penal pentru vânătoare ilegală de fazani

13 Dec 2016 3684