Stiri calde

Portul Constanţa Platforma pentru dezvoltarea şi promovarea transportului multimodal în Sud-Estul Europei

seminar.jpgCompania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa va organiza în perioada 19-20 mai 2011, la Hotelul Ibis din Constanţa, seminarul transnaţional pentru promovarea transportului multimodal din cadrul proiectului WATERMODE, proiect iniţiat de Autoritatea Portului Veneţia, CN APM SA având calitatea de partener de proiect începând cu data de 17 noiembrie 2008.

Proiectul Watermode (Transnational Network for the Promotion of the Water-Ground Multimodal Transport) se realizează în cadrul Programuluide cooperare transfrontalieră în Sud Estul Europei, cu finanţare din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei şi din fonduri proprii. Proiectul a fost aprobat în cadrul programului SEE (South East Europe) şi face parte din axa prioritară 3 SEE: „Îmbunătăţirea accesibilităţii", având ca obiectiv final îmbunătăţirea condiţiilor-cadru pentru platformele multimodale.

Portul Constanţa are un rol important în cadrul proiectului, fiind principalul port la Marea Neagră din parteneriat. De asemenea, faptul că Portul Constanţa este conectat la Dunăre, principala cale de navigaţie interioară din Sud Estul Europei, reprezintă un aspect foarte important pentru obiectivul proiectului. Astfel, principalele activităţi ale proiectului în care Portul Constanţa este implicat sunt: colectarea datelor privind infrastructura logistică din Romania cu scopul alcătuirii bazei de date a proiectului, analiza privind competitivitatea rutelor navigabile ale Europei ca şi alternative sustenabile la transportul pe uscat, definirea standardelor minime şi procedurilor pentru training în domeniul siguranţei pentru angajaţii din porturi, oportunitatea de a atrage interesul politic asupra proiectului şi vizibilitatea parteneriatului prin activităţi de diseminare.

Seminarul din 19-20 mai 2011 - „Portul Constanţa : Platforma pentru dezvoltarea şi promovarea transportului multimodal în Sud-Estul Europei'- are ca obiectiv principal promovarea coordonarii dintre autoritatile din domeniul transportului si firmele private implicate în lantul logistic, pentru un management mai bun al solutiilor de transport multimodal.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUZ-ul iniţiat de Seaside Invest, în atenţia Agenţiei de Mediu Constanţa. Zona studiată e situată vizavi de centrul comercial VIVO

26 Jun 2019 676

Un nou cartier rezidențial verde, în municipiul Constanța. Isaran Green a solicitat acordul de consultare publică a PUZ-ului (document)

05 Jun 2019 1173

Firma Elemo, inițiatoarea unui PUZ pentru teritoriul din zona Vârful cu Dor - Sere Constanța (document)

04 Jun 2019 737

Şcoala de vară a MApN, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

28 May 2019 421

Premierul Viorica Dăncilă „Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea”

16 May 2019 281

Irina Begu, pe tabloul principal al turneului WTA de la Roma

12 May 2019 404

A fost solicitat aviz de oportunitate Blue Bike Development SRL investește pe strada Nicolae Iorga din Constanța (document)

04 May 2019 1060

O societate doreşte elaborarea PUZ-ului pentru un teren din Agigea. Ce vrea să dezvolte (document)

17 Apr 2019 577

PUZ-ul societăţii Impact Developer & Contractor SA pentru construirea ansamblului rezidenţial Greenfield, la mâna constănţenilor

05 Apr 2019 1392

Alpin Land SRL vrea să reglementeze un teren situat în municipiul Constanţa, zona industrială (document)

22 Mar 2019 633

Ministrul apărării naţionale, în vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

13 Mar 2019 484

Sunrise Tours a solicitat de la Primăria Constanţa aviz de oportunitate pentru elaborarea unui PUZ. Detalii (document)

22 Feb 2019 948

Ziua Porților Deschide, la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B. P. Hașdeu” Constanţa

21 Feb 2019 630

PUZ-ul inițiat de Alpin Land privind reglementarea unui teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism (document)

12 Feb 2019 729

Imobil de patru etaje, ridicat pe şoseaua Mangaliei. Investitorii aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (document)

09 Feb 2019 1249