Poziţia ISU Dobrogea cu privire la incendiul de la Penitenciarul Poarta Albă

Aseară, în jurul orei 20:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea unui incendiu la o clădire ce aparţine Penitenciarului Poarta Albă - Secţia Exterioară Valu lui Traian.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă şase echipaje, dintre care patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, cu posibilitate de extindere la clădirile alăturate. S-a acţionat pentru localizarea incendiului, limitarea extinderii la vecinătăţi şi lichidarea focarelor. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

 Misiunea pompierilor militari a fost dificilă din cauza vizibilităţii reduse, cauzată de fumul dens, precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile în interior.  

Incendiul a fost lichidat în aproximativ cinci ore, pompierii militari reuşind să menţină incendiul în limitele în care a fost găsit de la sosirea echipajelor de intervenţie.

În prezent se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului.


Citeşte şi 50 de deţinuţi, evacuaţi. Arde puşcăria!. Incendiu la secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prim adjunctul inspectorului șef al ISU Dobrogea, despre incendiul de amploare de la Poarta Albă. „În unele zone, flăcările depășeau 5-6 metri înălțime“

19 Jul 2023 1033

Incendiu de amploare în apropierea Penitenciarului Poarta Albă! Trei clădiri ale închisorii, afectate de flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2023 1372

Incendiu la Penitenciarul-Spital Constanța – Poarta Albă

19 Jun 2020 3060

Exerciţiu Incendiu la Spitalul Penitenciar Poarta Albă

25 Jun 2015 2424

UPDATE 6. 50 de deţinuţi, evacuaţi. Arde puşcăria! Incendiu la secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă

22 Apr 2015 2713