Precizări de la MAPN privind suspecții de trafic de droguri, dintre care trei sunt militari. Decizia Tribunalului București

În legătură cu informarea transmisă de DIICOT prin care se anunţa că militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări:
 
“Această acţiune de investigare a fost iniţiată de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, în urma coroborării unor informaţii culese prin mijloace proprii referitoare la posibile activităţi infracţionale de trafic şi consum de droguri desfăşurate de personal militar.
 
Direcţia Generală de Informaţii a Apărării a monitorizat activitatea persoanelor suspecte, reuşind identificarea cu precizie a reţelei infracţionale. În desfăşurarea procedurilor legale, DGIA a colaborat şi s-a coordonat cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  şi cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.

În altă ordine de idei, menţionăm că Tribunalul București a decis, azi, plasarea în arest la domiciliu a celor cinci suspecți, dintre care trei militari. Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de DIICOT, conform Agerpres.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai — august 2016, inculpații au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, amfetamine și substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. Drogurile și substanțele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză", potrivit DIICOT.


Citeşte şi Militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reţinuţi de DIICOT
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNConducerea MApN, vizită oficială în Slovenia

28 Mar 2024 220

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5287

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 336

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 483

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 469

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 370

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 336

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 308

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București

12 Mar 2024 383

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 811

MApNMisiune de căutare și intervenție în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

07 Mar 2024 259

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 531

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1445

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama

06 Mar 2024 304

MApNSeminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre

01 Mar 2024 393