Precizări de la MAPN privind suspecții de trafic de droguri, dintre care trei sunt militari. Decizia Tribunalului București

În legătură cu informarea transmisă de DIICOT prin care se anunţa că militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări:
 
“Această acţiune de investigare a fost iniţiată de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, în urma coroborării unor informaţii culese prin mijloace proprii referitoare la posibile activităţi infracţionale de trafic şi consum de droguri desfăşurate de personal militar.
 
Direcţia Generală de Informaţii a Apărării a monitorizat activitatea persoanelor suspecte, reuşind identificarea cu precizie a reţelei infracţionale. În desfăşurarea procedurilor legale, DGIA a colaborat şi s-a coordonat cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  şi cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.

În altă ordine de idei, menţionăm că Tribunalul București a decis, azi, plasarea în arest la domiciliu a celor cinci suspecți, dintre care trei militari. Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de DIICOT, conform Agerpres.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai — august 2016, inculpații au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, amfetamine și substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. Drogurile și substanțele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză", potrivit DIICOT.


Citeşte şi Militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reţinuţi de DIICOT
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mort în Afganistan. Cine este eroul Armatei Române pe care îl pomenim astăzi

30 Mar 2023 470

Memorandum de înţelegere semnat de MApN şi Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei

28 Mar 2023 441

Ceremonie de rotire a forțelor americane în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, județul Constanta

27 Mar 2023 549

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr „În actualul context de securitate, este nevoie de o atenție sporită pentru regiunea Mării Negre”

25 Mar 2023 528

Anunț de ultimă oră de la MApN! Vizat sistemul unitar de pensii publice

20 Mar 2023 2838

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 872

Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

15 Mar 2023 447

Colonelul Laurent Luisetti a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România (GALERIE FOTO)

11 Mar 2023 703

Constanța. Ofițer MApN în rezervă, condamnat pentru viol!

10 Mar 2023 2305

Conferința consilierilor de gen din Ministerul Apărării Naționale, organizată în marja Zilei Internaționale a Femeilor

07 Mar 2023 546

MApN anunță un fake news! Vizată o posibilă bază militară în Delta Dunării

04 Mar 2023 717

Conducerea MApN, la ceremonia de aniversare a Forțelor pentru Operații Speciale

03 Mar 2023 569

Atenție! MApN atenționează asupa unui nou fake news! Despre ce este vorba

28 Feb 2023 865

A murit fostul ministru al Apărării Naționale, Victor Babiuc

27 Feb 2023 4902

Căzut la datorie în Afganistan. Cine este eroul Armatei Române pe care îl pomenim astăzi

26 Feb 2023 703