Stiri calde

Precizări importante despre controale la Constanţa, demersuri la Ministerul Sănătăţii şi Podul de la Agigea

Aşa cum a anunţat de când a fost numit prefect la Constanţa, Adrian Nicolaescu a avut astăzi şedinţa lunară de lucru cu instituţiile deconcentrate. Acesta spune că, dată fiind apropierea sărbătorilor pascale care coincide calendaristic cu mini vacanţa de 1 mai, s-a format o comisie mixtă de control, formată din reprezentanţi ai DSP, DSVSA, ai comisiei judeţene pentru protecţia consumatorilor, pentru activităţile economice desfăşurate cu această ocazie.
 
„Sunt trei zone, Mangalia - staţiuni - Limanu, Constanţa - Mamaia şi Techirghiol - Eforie - Costineşti. Vor fi echipe mixte care vor raporta împreună zilnic. Vă vom informa zilnic asupr celor constatate. Hotărârea a a fost adoptată şi vom lua măsuri pentru ca totul să fie respectat”, a spus prefectul.

Controale la Constanţa

Directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că vor începe controalele pe litoral şi nu numai. Vor fi verificate atât spaţiile de cazare şi cele de alimentaţie publică, precum şi patiserii, magazine alimentare şi aşa mai departe.
 
Raport despre unităţile sanitare. Deficit de personal pe neonatologie

Tot împreună cu reprezentanţii DSP Constanţa s-a întocmit un raport cu privire la unităţile sanitare existente pe raza judeţului. „Am constatat că stăm cam prost la acest capitol al unităţilor sanitare la nivel judeţean. Am făcut o comise mixtă şi a reieşit necesitatea măriri capacităţii unităţilor sanitare, dat fiind că în sezonul estival capacitatea persoanelor din judeţul Constanţa aproape se dublează. Avem deficit de personal pe neonatologie şi este o lipsă acută de personal în zonele Băneasa şi Hârşova”, a declarat Cristina Schipor.

„Împreună cu prefectura, vom înştiinţa Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu privire la rezultatele controlului nostru. Nu s-au aplicat sancţiuni. Controlul a durat două săptămâni. Ideea verificării a fost să avem o bază cât de cât solidă în vedere susţinerii ideii construirii spitalului regional”, a completat prefectul.
 
„Avem nevoie de medici, de aparatură”
 
„Noi am făcut demersuri atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la MDRAP, dar trebuie să venim cu date clare asupra a ceea ce se întâmplă în Constanţa. Avem nevoie de medici, de aparatură. Facem propuneri şi pentru modificarea legislaţiei. Scopul nu a fost să dăm amenzi, ci să avem nişte date concrete. Am văzut în media nişte imagini nereale cu privire la condiţiile precare din Spitalul Judeţean, îndeosebi la pediatrie, însă am constatat că, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Vom avea şi sprijinul Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Darie fiind alături de noi în acest demers”, s-a mai precizat.
 
Cresc numărul echipajelor de patrulare în săptămâna dinaintea Paştelui
 
Adrian Rapotan a declarat că pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute, în săptămâna dinaintea Paştelui, numărul echipelor de patrulare va fi crescut îndeosebi în zona bisericilor. „De asemenea, în perioada de 1 mai încercăm să venim alături de primarii care organizează diferite serbări câmpeneşti pentru asigurarea ordinii publice. Intuim şi că de Paşte mulţi români vor pleca spre Bulgaria, de aceea drumurile aglomerate vor fi asiguarte cu echipe operative”, a spus Rapotan.
 
Spaţii de sacrificare
 
Reprezentanţii DSVSA spun că, în perioada 14 aprilie - 3 mai, vor fi amenajate spaţii de sacrificare. Până acum a fost deschis la nivel judeţean un singur astfel de spaţiu. La Cernavodă în piaţa faleză canal. Simultan se vor face acţiuni de verificare a pieţelor. 
 
„Carcasele de miei se comercializează în locuri special amenajate. Tomis 3, Piaţa Griviţie, Bric, Băneasa, Medgidia şi Mangalia avem până acum, dar încă primim cereri”, a adugat şeful DSVSA.

Camere de luat vederi
 
„În municipiul Constanţa şi în mai multe zone din judeţ intenţionăm să montăm ,ai multe camere de luat vederi, care vor transmite imagini către noi, astfel încât să putem scade nivelul infracţiunilor în trafic. Doar în acest trimestru s-au constatat aproximativ 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei. Pentru început este vorba de vreo 200 de camere de luat vederi în principalele zone. Deocamdată, căutăm finanţare”, a spus Rapotan.
 
„Vrem să montam şi nişte radare în staţiunea Mamaia, unde în momentul de faţă se zboară, nu se circulă, a completat prefectul Constanţei.
 
Camere se vor monta însă în toată zona litoralului. Aşteptăm pentru Constanţa un semnal de la aleşii locali şi în acest sens. La Constanţa există disponibilitate din partea domnului Făgădău. Vom vedea şi care sunt termenii pentru amenajrea drumului judeţean dintre Năvodari şi Corbu. Dacă drumul este impracticabil, poliţia poate amenda administratorul de drum”, potrivit prefectului.
 
Podul de la Agigea
 
„Problema arzătoare este însă podul de la Agigea. Avem contract cu CNADNR. Acea bretea preia deja mare parte din traficul rutier. Scopul nostru este de a reabilita cât mai repede podul, ne interesează urgentarea reparaţiilor la podul mare”, a declarat prefectul.
 
Până pe 15 aprilie se va circula cu restricţie, conform comunicatului lor. Este posibil ca de la 15 aprilie podul să se închidă pentru reparaţii, dacă constructorul nu va putea să continue reparaţiile în condiţii de trafic. Ar dura cam două luni aceste reparaţii, dar dacă domnul ministru al transporturilor ştie mai multe lucruri, are întâietate în faţa noastră”, a mai spus acesta.
 
Spitalul regional
 
Referitor la spitalele regionale, în urma declaraţiilor făcute de comisarul european Corina Creţu, care a spus că nu se va face un spital regional la Constanţa, prefectul a explicat că tocmai de aceea se fac aceste informări, pentru a putea justifica ministerului necesitatea acestui spital regional. „Pe acel teren de 11 ha s-a consturit deja heliportul pentru SMURD. Există o utilitate parţială a acelui lot. Pentru diferenţa de teren avem deja hotărâre de guvern, trebuie realizate nişte avize pentru care DSP a început deja demersurile. Mai trebuie să găsim surse de finanţare. Dacă am pierdut primul val, sperăm să nu îl pierdem şi pe al doilea. Constanţa are nevoie de acest spital regional. Nu este un moft, este o situaţie reală. Că nu s-a făcut până acum, să răspundă cei care au avut în grijă acest subiect”, a declarat prefectul Constanţei.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezeanu, pas important pentru revenirea în Consiliul Local Constanța

12 Oct 2017 1008

Prefectul Albu, desemnat vicepreşedinte al APSR - zona de S-E, pe postul rămas vacant după eliberarea din funcţie a lui Adrian Nicolaescu

09 Oct 2017 545

Tribunalul Constanţa a decis suspendarea ordinului de prefect Romeo Rezeanu obţine o primă victorie în instanţă, după ce şi-a pierdut mandatul de consilier local

05 Oct 2017 1718

Romeo Rezeanu a obţinut în instanţa suspendarea ordinului prin care i-a încetat mandatul de consilier local (document)

04 Oct 2017 1243

Ce atribuțiuni a primit de la Guvern, fostul prefect la Constanţei, Adrian Viorel Nicolaescu

07 Sep 2017 1026

Printre câştigători, un fost prefect de Constanţa Zeci de amenzi pentru lipsa rovinietelor, anulate de judecători. Cazuri reale din instanţă!

25 Aug 2017 2469

Ioan Albu, noul prefect al judeţului Constanţa, a promis transparenţă instituţională şi o relaţie mult mai bună cu primarii (documente+galerie foto)

11 Jul 2017 2247

Hotărârea de numire a noului prefect al judeţului, publicată în Monitorul Oficial (document)

07 Jul 2017 1254

UPDATE. Ioan Albu este oficial prefectul judeţului Constanţa

06 Jul 2017 5540

Ioan Albu, director executiv la Direcţia Agricolă Constanţa, favorit pentru funcţia de prefect al judeţului Constanţa

05 Jul 2017 3982

Prefectul a emis ordine de încetare a mandatelor de aleşi locali pentru trei liberali Cine devine consilier judeţean după ce Cristy Băisan şi-a pierdut mandatul? (galerie foto)

24 Jun 2017 3212

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

23 Jun 2017 2601

Noul subprefect a fost membru ALDE, apoi PSD Dumitru Jeacă va coordona serviciile deconcentrate (galerie foto)

23 Jun 2017 3605

Prefectura Constanţa. Ceremonie de învestire în funcţie a subprefectului Dumitru Jeacă Jeacă-mandatul meu este de aplicarea legii (galerie foto)

22 Jun 2017 4227

Comisia de Dialog Social Sancţiuni pentru 90 de angajatori care foloseau munca fără forme legale

22 Jun 2017 2364

Oficial, de la Prefectură. Ordinul nu este bătut în cuie Emil Banias nu mai este consilier judeţean

15 Jun 2017 972

A fost emis ordinul de încetare a mandatului. Emil Banias nu mai este consilier județean

14 Jun 2017 997

Prefectul va relua demersurile pentru înființarea Spitalului Regional în județul Constanța

31 May 2017 1059

Vârstnicii, în atenţia Comitetului Consultativ de Dialog Civic Decizii privind acreditarea ca îngrijitor la domiciliu

30 May 2017 948

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordine de încetarea calităţii unor consilieri locali şi a unui primar. Cine este pe listă şi cine a sesizat

26 May 2017 1985

Liceul Teoretic „Traian“, la ceas aniversar. De patru decenii, educă oameni şi caractere (galerie foto)

16 May 2017 1914

Doar 37 de primării constănţene acordă burse şcolare elevilor

15 May 2017 926

Reprezentanţii „USS Oscar Austin“ la Constanţa, primiţi de oficialităţile locale

12 May 2017 884

Comunicat de presă Delegaţie navă USS Oscar Austin

11 May 2017 930

PMP Constanţa solicită clarificări în legătură cu alegerile din 2016

10 May 2017 1386

Alegeri parţiale în localitatea Nicolae Bălcescu Formaţiunile politice îşi desemnează candidaţii. USR nu participă la acest scrutin

04 May 2017 1964

Militarii britanici de pe nava „HMS Daring“ s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei din Constanţa

27 Apr 2017 2669

Corpul de Control al ministrului de Interne, verificare la Prefectura judeţului Constanţa!

19 Apr 2017 991

Alegeri parţiale pe 11 iunie pentru alegerea primarului din Nicolae Bălcescu

13 Apr 2017 1076

Biroul Unic, inaugurat la Constanţa de CCINA Dănuţ Jugănaru - „Am avut o scădere de peste 11% în ceea ce priveşte înfiinţarea de firme noi“ (galerie foto)

31 Mar 2017 1182

Un nou consul al Republicii Turcia la Constanţa Uygar Mustafa Sertel, la prima misiune în România şi în zona Balcanilor

29 Mar 2017 2151

Protocol de colaborare interinstituțională. Între cine a fost încheiat. Ce va pune CCINA Constanța la dispoziţie

24 Mar 2017 825

Reprezentanţii Finanţelor şi ai AJOFM, reuniţi în Comisia de Dialog Social. Ce s-a discutat

24 Mar 2017 809

Despre metoda „Accidentul”, la Prefectura Constanţa

24 Mar 2017 1134

O primă victorie în instanţă pentru Iusein Visel, fostul primar din Dobromir. Ce spune prefectul Adrian Nicolaescu

10 Mar 2017 1419

Ambasadorul Poloniei, la Constanţa. Oportunităţi de colaborare bilaterală economică, educaţională şi culturală

07 Mar 2017 848

Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa Vizită Ambasador al Republicii Polone în România

06 Mar 2017 722

Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa Delegaţia Militară NATO

06 Mar 2017 733

Persoanele care solicită atestarea vechimii în muncă şi lucrătorii din grupele speciale, în atenţia Comisiei de Dialog Social

04 Mar 2017 852

Din nou alegeri în judeţul Constanţa?

28 Feb 2017 990

Prefectul le cere operatorilor portuari să comunice locurile de muncă vacante din cadrul organizaţiilor lor

27 Feb 2017 744

Constituirea noului Consiliu Local Mereni, la ultimul eşec. Urmează alegeri parţiale

21 Feb 2017 817

Se întârzie constituirea noului Consiliu Local Mereni. Apelul prefectului Adrian Nicolaescu

20 Feb 2017 631

Coabitarea PSD-PMP, în aer Prefectul, dat în judecată de Consiliul Local Mereni

20 Feb 2017 1624

Primarul suspendat de la Bărăganu a atacat ordinul de încetare a mandatului

17 Feb 2017 710

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, solicită demisia prefectului, Adrian Viorel Nicolaescu

16 Feb 2017 1437

Revista presei locale

11 Feb 2017 880

Comuna Bărăganu are primar interimar de la PNL

11 Feb 2017 1610

Supleanții consilierilor locali, convocaţi în Sala de Ședințe a Primăriei Mereni

10 Feb 2017 876

Prefectul a emis Ordinul prin care s-a constatat încetarea mandatului primarului comunei Bărăganu

10 Feb 2017 1200