Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, declaraţii după audierea la Parchetul General


Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat miercuri că a fost audiată în calitate de martor la Parchetul General, susţinând că ordinul pe care l-a semnat privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august "respectă în totalitate legislaţia în vigoare", relatează Agerpres.

Speranţa Cliseru a fost audiată miercuri de procurorii militari, timp de mai multe ore, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

"M-am prezentat de bună credinţă, ca orice cetăţean. Am dat dat lămuririle necesare cu privire a împrejurările în care m-am aflat în acea zi. Tot ce s-a întâmplat. Am calitatea de martor, am venit fără avocat, că nu a fost cazul. Aş vrea să fac câteva lămuriri. Vreau să vă asigur că eu am respectat legea cu stricteţe, atribuţiile conform Legii prefectului. Contrar a ceea ce s-a încercat, ce s-a vehiculat în spaţiul public, eu, ca prefect al Bucureştiului, alături de toţi prefecţii din ţară, care sunt nişte profesionişti, noi nu facem politică. La prefectură suntem să respectăm legea, cu toate prevederile ei", a declarat Speranţa Cliseru la ieşirea din sediul Parchetului General.


Întrebată când a semnat ordinul privind intervenţia jandarmilor, Speranţa Cliseru a spus: "Este consemnat şi nu pot să vă detaliez (...) Nu pot să vă dau detalii. Vreau să vă spun că legea a fost respectată şi aş vrea să respectaţi instituţia prefectului din toată ţara şi să aveţi încredere că noi suntem cei care respectă legea. Nu pot să detaliez sau să explic modul în care alte instituţii au acţionat în acea zi. Fiecare răspunde pentru el. Eu am respectat Legea adunărilor publice şi acel ordin de intervenţie respectă în totalitate legislaţia în vigoare".

Ea a refuzat să răspundă la alte întrebări ale jurnaliştilor, spunând doar că nu s-a întâlnit pe 10 august cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

Speranţa Cliseru a contrasemnat ordinul de intervenţie în forţă al jandarmilor.

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei, declara săptămâna trecută că prefectul Capitalei s-a aflat în Piaţa Victoriei în timpul protestului.

"În permanenţă, am fost în contact cu toate autorităţile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16,00", a spus Laurenţiu Cazan.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prezent la protestul transportatorilor George Simion, liderul AUR, insistă ca forțele de ordine să permită accesul tractoarelor în Bucureşti

11 Jan 2024 988

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu despre protestul transportatorilor „Forțele de ordine nu fac altceva decât să respecte legea”

11 Jan 2024 896

Situația gunoaielor Prefectul Capitalei a aprobat declararea stării de alertă în Sectorul 1!

23 Jul 2021 1334

Aglomerație în magazinele din București după ce acestea au început să se închidă la ora 18.00

04 Apr 2021 2499

Alin Stoica-prefectul Capitalei După protest au fost aplicate sanțiuni. Și pentru organizatori și pentru unii participanți

29 Mar 2021 1395

Prefectul Capitalei Este foarte posibil să se ia decizia carantinării Bucureştiului, dacă se ajunge la o rată peste 6 la mie

21 Mar 2021 1803

Coronavirus România Klaus Iohannis - ”Modul în care prefectul capitalei a reacționat este inacceptabil”

19 Oct 2020 1480

Speranța Clișeru nu mai este prefectul Capitalei!

20 Dec 2018 1467

Carmen Dan şi Speranţa Clişeru, audiate marţi de Comisia de apărare din Senat

04 Sep 2018 1257

Am întrebat-o dacă ne spionează Ruptură în PSD. Scandal la Neptun. Gabriela Firea cere demiterea ministrului de Interne. Firea l-a criticat şi pe Dragnea

01 Sep 2018 4923

Fost şef în Petromin Constanţa Cine este Speranţa Cliseru, prefectul capitalei, care ar fi dat ordin jandarmilor să intervină în forţă în Piaţa Victoriei

14 Aug 2018 6020

Ludovic Orban - "Vom depune o sesizare penală la PICCJ împotriva ministrului Carmen Dan şi a prefectul Capitalei"

13 Aug 2018 1350

Răspunsul Jandarmeriei, după incidentele violente de la protestul Diasporei - "Prefectul Capitalei a emis ordin să se acționeze în forţă"

11 Aug 2018 2310

Vremea rea închide școlile și grădinițele din București. Elevii au parte de un week-end prelungit

20 Mar 2018 1830

Editorial Ziua Recunoştinţei

23 Nov 2017 2940