Prejudiciu de peste 1 milion de euro Grupare infracțională specializată în furturi de componente auto, destructurată de polițiști. Românii operau în Franța

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, în colaborare cu polițiștii francezi, au destructurat o grupare infracțională organizată formată din români, care ar fi comis furturi de sisteme de navigație și volane de autoturisme de lux, în valoare de 1.300.000 de euro, pe teritoriul Franței.

În perioada 6 – 10 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, în colaborare cu cei din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Naționale Franceze, au desfășurat în comun activități de urmărire penală într-un dosar de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Tribunalul de Mare Instanță Dijon, din Franța.

Cercetările în acest caz privesc o grupare organizată de cirminalitate itinerantă, formată din cetățeni români, implicată în comiterea de furturi de la autoturisme de lux, din reprezentanțe auto de pe teritoriul Franței, fiind vizate sistemele de navigație și volanele.

Infracțiunile ce fac obiectul dosarului penal sunt constituire a unui grup infracțional organizat, furturi calificate cu consecințe deosebit de grave, tăinuire și distrugere, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 1.300.000 de euro.

Astfel, membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada ianuarie – mai a.c., ar fi comis 19 fapte pe teritoriul Franței, cercetate în prezent, acestea având ca obiect 400 de sisteme de navigație și 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux.

În cadrul activităților comune, a fost organizată o acțiune în România, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

În baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile franceze, în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală, a fost dispusă efectuarea a 13 percheziții domiciliare.

Perchezițiile, 11 în județul Călărași, una în județul Giurgiu și una în  București, au fost efectuate la locuințele celor în cauză.

De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere pentru membrii grupării infracționale.

9 dintre aceștia au fost depistați în județul Călărași, fiind conduși la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri.


Au fost puse în executare și 9 mandate europene de arestare emise pe numele acestora, 8 dintre ei fiind în prezent arestați la propunerea Parchetului Curții de Apel București, în vederea predării lor către autoritățile franceze.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, din cadrul I.P.J. Călărași, I.P.J. Giurgiu, precum și specialiști criminaliști de la Institutul Național de Criminalistică.

Totodată, acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de intervenție ale Poliției Române, coordonate de Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale al I.G.P.R..

Alături de polițiștii români, au participat la activități și magistratul de legătură francez acreditat la București, ofițerul de legătură al Jandarmeriei Naționale Franceze în România și 3 anchetatori francezi, unul din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante de la Paris și doi din cadrul Secțiunii de Cercetări din Dijon, în cauză fiind primt sprijin și de la atașatul de afaceri interne român la Paris.

Cercetările în acest caz sunt continuate de autoritățile judiciare franceze, beneficiind în continuare de sprijinul autorităților judiciare române și al polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.G.P.R..

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Un bărbat urmărit internațional s-a predat în Franța

19 Apr 2024 276

Exercițiu militar de amploare la Constanța! Peste 2000 de militari se vor antrena pe Marea Neagră (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 604

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

27 Mar 2024 540

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Franța Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 486

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 440

Destinația Mamaia Constanța, în atenția francezilor la Salonul Mondial de Turism din Paris

16 Mar 2024 456

Reuniune de lucru la convocarea președintelui Franței, Macron, la care va participa și Klaus Iohannis

25 Feb 2024 619

Axiopolis Cernavodă Cristian Tranulea, vicecampion european la înot în ape înghețate (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Feb 2024 2193

Tenis de masă CSM Constanța susține vineri, 2 februarie 2024, returul cu ALCL TT Grand-Quevilly (VIDEO)

02 Feb 2024 934

Incident șocant în Franța Un român a fost prins cu doi adolescenți vietnamezi ascunși în gențile de voiaj din portbagajul său

02 Feb 2024 776

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 973

MAE Atenţionare de călătorie în Republica Franceză - blocaje cauzate de manifestațiile fermierilor

31 Jan 2024 595

Atenționare de călătorie pentru Franța, emisă de MAE

28 Jan 2024 830

Franţa susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen

26 Jan 2024 689

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt posibile blocaje în Paris din cauza protestelor agricultorilor

26 Jan 2024 600