Premieră la Constanța. Abonamentele RATC pot fi achitate cu telefonul mobil prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet (galerie foto)

Constanța este orașul din România care a adoptat cea mai rapidă și inovativă metodă de încasare a titlurilor de călătorie operate de Regia Autonomă Transport în Comun Constanța, prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet.

Potrivit RATC, odată cu introducerea posibilității de plată prin portofelul electronic mobilPay Wallet, călătorii pot achita rapid întreg portofoliul de titluri de călătorie cu tarif întreg pentru transportul public direct de pe smartphone, la orice oră, fără cash sau fără să mai caute chioșcurile de vânzare. Premiera constă în faptul că se pot achita digital inclusiv abonamentele nominale, care în mod tradițional se achiziționau numai la casa de bilete, deoarece mobilPay Wallet oferă posibilitatea de verificare a numelui clientului direct în aplicație. Astfel, clientul selectează Abonament Constanța din lista serviciilor de Transport, iar în cazul în care verificarea profilului nu a fost făcută anterior de client în secțiunea Date Personale/Verificare Profil, este îndrumat să introducă datele și pozele solicitate care vor fi verificate și după caz, aprobate sau respinse manual de operatorii aplicației.
 
Pentru a plăti cu ajutorul portofelului electronic mobilPay Wallet, clientul alege tipul biletului sau abonamentului și linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicație și primește imediat pe e-mail și SMS confirmarea plății însoțită de seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Plata realizată va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile, pentru acces imediat și plăți viitoare și mai rapide. După prima plată, pentru toate abonamentele, clienții primesc notificare de reamintire înainte de expirarea abonamentului, cu posibilitatea reînnoirii printr-un singur click.
 
 
Tipuri de bilete/abonamente Tarife RATC (lei) inclusiv TVA*
Bilet 1 călătorie 1,5
Bilet valabil 60 minute 2
Bilet valabil 24 ore 5
Bilet valabil 7 zile 30
Abonament lunar pe 1 linie 55
Abonament lunar pe 2 linii 80
Abonament lunar pe toate liniile 125
            
De asemenea, biletele de transport de 1 călătorie, 60 de minute, 24 ore și 7 zile pot fi plătite în continuare și prin SMS, dacă utilizatorul trimite înainte de a urca în autobuz textul corespunzător titlului de călătorie dorit. Confimarea plății vine instant prin SMS și conține seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Plata prin SMS este disponibilă în toate rețelele de telefonie: Orange, Vodafone, Telekom, Digi.
 
 

„Anunțul despre introducerea plății cu ajutorul portofelului electronic întărește manifestul asumat public cu privire la modernizarea totală a componentei de mobilitate pe care o administrăm la RATC - viitoarea societate pe acțiuni CT BUS. Vă mulțumim pentru încrederea de a plăti lunar prin SMS peste 100000 de călătorii și vă invităm să vă folosiți telefonul mobil pentru a plăti mai ușor, direct din aplicație, atât biletele cât și abonamentele nominale. Plata cu ajutorul dispozitivului smart va fi un exercițiu util pentru următoarea etapă de dezvoltare la care lucrăm încă de anul trecut: account based ticketing - cel mai modern sistem de plată pentru transportul public din România.”, a declarat Bogdan Niță, director general, Regia Autonomă Transport în Comun Constanța.

Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din România
             
Lansată anul trecut, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android și oferă un design al interfeței mult mai intuitiv, o secțiune nouă pentru adăugarea programelor de loialitate și servicii noi plată oferite într-o manieră ușor de utilizat. Această funcționalitate este disponibilă începând cu ultima versiune Android și iOS disponibilă în Magazin Play și AppStore.
 
MobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley încă din 2013. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.
 
În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 646

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23490

Sondaj de opinie Considerați sigur transportul public în Constanța?

28 Jan 2024 1239

Fostul director al RATC, Dumitru Coiciu este condus astăzi pe ultimul drum (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2024 1528

Felix Stroe- „Deplâng trecerea la cele veșnice a prietenului, colegului, colaboratorului și profesionistului Dumitru Coiciu“

15 Jan 2024 830

CT BUS aduce omagiu fostului director, Dumitru Coiciu

15 Jan 2024 884

Doliu în Constanța. Fostul director al RATC a decedat

14 Jan 2024 2350

UPDATE Felicia Ovanesian l-a acționat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța! „Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“

15 Dec 2023 1267

PUZ-ul pentru ansamblul rezidențial pe care afaceristul Tănase Bela vrea să-l ridice pe fosta bază RATC, în consultare publică (DOCUMENT)

13 Oct 2023 2791

Un nou proiect după anularea celor cu 39 de etaje Spaniolii de la Bogaris intenționează să ridice un nou ansamblu rezidențial în zona fostei baze RATC din Constanța

18 Jul 2023 2981

24 și 39 de etaje Final de poveste în procesul pentru construirea celor mai înalte blocuri din municipiul Constanța. Ce spun părțile

30 Jun 2022 6337

Blocuri de 24 și 39 de etaje Fără zgârie-nori în locul fostei baze RATC! Instanța a anulat definitiv PUZ-ul

29 Jun 2022 2266

Clădiri înalte de 24 de etaje Procesul pentru construirea celor mai înalte blocuri din municipiul Constanța a ajuns la Curtea de Apel

08 Dec 2021 5301

Constanța Șoferul unui autobuz, rănit în urma unui accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

09 Nov 2021 2425

Polaris M Holding Constanța angajează

23 Jun 2021 2105