Premieră la Constanţa - prefectul participă la şedinţa Consiliului Local Municipal

 
 
Şedinţa Consiliului Local Municipal (CLM) de la această oră se desfăşoară în prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion. Este o premieră, că reprezentantul Guvernului în teritoriul nu a mai participat la astfel de şedinţe.
CLM urmează să desemneze, astăzi, în cadrul acesteie extraordinare, un viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa. Asta după ce, la finalul săptămânii trecute, Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa, a emis ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre, ca urmare a demisiei acestuia din urmă.
Demersul CLM Constanţa are loc după ce reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a emis, vineri, ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre. Practic, ceea ce se va întâmpla astăzi este repetarea procedurii din data de 7 aprilie, atunci când viceprimarul Decebal Făgădău, considerat „noul Mazăre de Constanţa“, a preluat, în urma votului Consiliului Local, atribuţiile de primar. Diferenţa constă în faptul că, la data respectivă, preluarea atribuţiilor de primar de către unul dintre cei doi viceprimari venea ca urmare a emiterii, de către prefect, a unui ordin de suspendare din funcţie a lui Mazăre. De data aceasta, procedura are loc, aşa cum am menţionat mai sus, ca urmare a emiterii ordinului de încetare a mandatului de primar al fostului social-democrat Radu Mazăre. Votul va fi, şi de data aceasta, secret. Ceea ce trebuie însă menţionat este că, în urma votului de astăzi, viceprimarul care va prelua atribuţiile va îndeplini funcţia de primar interimar.
Consilierii vor avea de ales între cei doi viceprimari: Gabriel Stan şi Decebal Făgădău. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 287

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 241

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 359

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 247

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 245

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 551

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 414

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 391

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 922

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 301

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 370

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 293

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 372

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 397

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 645