Premieră la ICR New York Are loc expoziţia „Arhitecturi vernaculare din Dobrogea”

Institutul Cultural Român din New York (ICR NY) și Igloomedia organizează expoziţia „Arhitecturi vernaculare din Dobrogea”.
Vernisajul expoziției va avea loc vineri, ora 19.00, în Sala Auditorium a ICR New York, potrivit Agerpres.  
 
Expoziția va cuprinde peste 30 de postere de mari dimensiuni, cu zeci de imagini, selectate din trei albume de referință, editate de igloomedia. Acestea au drept scop recuperarea și revalorizarea arhitecturii tradiționale din mediul rural dobrogean, prinprezentarea caselor tradiționale din Dobrogea. Imaginile prezintă proiecte de case și pensiuni pentru Delta Dunării, inspirate de arhitectura tradițională a regiunii, cu acoperișul de stuf, dar cu un look extrem de contemporan. În acest sens expoziția este o pledoarie pentru arhitectură ecologică.
 
Bruno Andreșoiu, arhitect și director la Igloomedia, va susține o conferință și apoi va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.
 
Bruno Andreşoiu a absolvit Institutul de Arhitectură 'Ion Mincu' din București, în anul 1996, iar în 1999, a înființat propriul birou de proiectare. Bruno Andreșoiu a fost vicepreședinte, responsabil de imagine și comunicare al Ordinului Arhitecților din România (OAR) — filiala București (2006-2010), Comisar al Anualei de Arhitectură București (2007-2010), membru în Consiliul Național al OAR (2006-2013).

Sursa foto: rostirea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.