Premierul Dacian Cioloş şi Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, demers pentru debirocratizare -„Comisia de tăiat hârtii“

 
Guvernul României, prin Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic şi Cancelaria Premierului lansează o nouă campanie, menită să vină în sprijinul cetăţenilor. „Comisia de tăiat hârtii”, o inițiativă de ‪‎debirocratizare a aparatului public prin preluarea în mod constant a sugestiilor de la societatea civilă.

 Pentru că în România birocraţia a devenit o corvoadă obişnuită, premierul Dacian Cioloş, alături de MCPDC se implică în campania de simplificare a birocraţiei. Pentru mulți a devenit, din păcate, o obișnuință să stea la trei cozi ca să plătească o singura taxa. Ori să obțină zeci de avize ca sa deschidă un singur chioșc.

„O hârtie mai puțin, un cetățean mai respectat. Campania noastră ascultă opiniile societății civile despre care ar fi formulare inutile cerute de către diferite autorități publice, validează aceste opinii prin consultare cu cetățenii și cere autorităților să simplifice furnizarea de servicii publice prin reducerea birocrației” susține Violeta Alexandru, Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic
Platforma unde sugestiile cetăţenilor pentru reducerea birocraţiei este http://maisimplu.gov.ro/

„Începând de azi vă așteptăm cu propuneri de simplificare a «hârtiilor» pe care vi le cere administrația publică. Ne puteți spune, prin intermediul platformei pe care am lansat-o: http://maisimplu.gov.ro/ ce documente pot fi simplificate și cum“, este îndemnul premierului Dacian Cioloş pe pagina personală de Facebook.

„Avem deja identificate câteva lucruri simple care pot fi făcute pornind de la unele cazuri absurde care se perpetuează: 
- Mamele trebuie să depună 3 dosare cu același tip de documente, indemnizație, alocație de stat, stimulent de reinserție. Aceste 3 dosare conțin același documente și trebuie să se plimbe cu hârtii în copie. Este un caz unde putem simplifica cu depunerea unui singur dosar
- Un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe. Putem merge pe o simplă depunere a cererii iar administrațiile să obțină datele direct.
- Se eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an. De multe ori pentru dosare care vizează aceeași instituție. Prin intermediul sistemelor informatice oamenii nu ar trebui să mai ia un cazier de la un ghișeu și să-l ducă la alt ghișeu.
Dacă ne veți împărtăși experiența dumneavoastră putem lucra împreună la debirocratizarea administrației publice, este ceea ce urmărim prin acest demers“, se mai arată pe pagina premierului României. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 436

Dacian Cioloș Ministrul Agriculturii nu a mai ajuns cu cererile fermierilor „la masa discuţiilor" de la Bruxelles

23 Jan 2024 708

Dacian Cioloş „Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea flexibilizării poziţiei Austriei pe Schengen"

10 Dec 2023 864

Dacian Cioloş- „Este de datoria Guvernului şi a preşedintelui să nu rateze încă o dată şansa aderării la Schengen“

12 Jul 2023 873

UPDATE Europarlamentarul Dacian Cioloș, prezent la Constanța! Ce concluzii a tras din „Caravana România Europeană” (FOTO)

30 Mar 2023 1604

Anul politic 2022. Demisii răsunătoare din Guvern, destrămarea opoziției și ratarea aderării la Schengen

07 Jan 2023 1643

Deputatul Cristina Rizea va gestiona filiala de la malul mării a formațiunii REPER

03 Aug 2022 1922

ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

14 Jul 2022 1475

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

06 Jul 2022 1099

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

02 Jun 2022 1346

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens"

07 Feb 2022 1441

Surse Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

07 Feb 2022 2804

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 1631

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 3131

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1750