Stiri calde

Premierul Viorica Dăncilă a participat la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, la Varșovia, la  reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului României, la Conferință au fost prezenți, de asemenea, șefii Guvernelor și înalți reprezentanți ai acestora din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Cipru, Republica Croația, Republica Estonia, Republica Lituania, Letonia, Malta, Slovenia, Ungaria, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, trăgând concluziile reuniunii, premierul Viorica Dăncilă a prezentat un bilanț de etapă al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. A evidențiat finalizarea negocierilor într-un număr de 90 de dosare legislative, unele dintre acestea, precum Directiva Gazelor Naturale, Directiva privind drepturile de autor pe piața unică, Regulamentul privind înființarea autorității europene pentru muncă, Pachetul consumatori, Pachetul legislativ privind interoperabilitatea sistemelor informatice ale UE, Regulamentul privind extinderea mandatului Agenției Europene pentru Paza Frontierelor și Garda de Coastă, Pachetul bancar, Pachetul legislativ privind Uniunea Piețelor de Capital sau modificările aduse Regulamentului privind statutul și finanțarea partidelor și fundațiilor politice europene, fiind dosare foarte complexe. 

Vorbind în calitate de reprezentantă a președinției Consiliului UE, Viorica Dăncilă a arătat că România va fi în continuare un susținător al proiectului european fondat pe convergență, coeziune și solidaritate între statele membre. A pledat pentru necesitatea ca toate statele membre UE să beneficieze de un tratament egal, nediscriminatoriu în funcție de mărimea teritoriului sau a amplasării geografice. În acest sens, a subliniat faptul că România îndeplinește criteriile tehnice necesare aderării la Spațiul Schengen și a cerut ca o decizie politică să fie luată cu privire la această temă. Premierul Dăncilă a insistat, de asemenea, asupra importanței politicii agricole comune și a convergenței plăților directe.

Totodată, prim-ministrul român a evidențiat efectele benefice ale extinderii Uniunii Europene și a arătat că aceasta rămâne cea mai bună modalitate de a demonstra puterea transformatoare a UE. În context, a reafirmat sprijinul României pentru statele candidate și aspiranții la aderare din Balcanii de Vest, promovând principiul extinderii în baza propriilor merite.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 1180

Doliu în politica românească. Un fost consilier al Vioricăi Dăncilă a încetat din viață. A lucrat în cadrul GSP

10 Dec 2019 1287

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 579

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 970

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 13919

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

27 Nov 2019 2068

Surse Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți, în cadrul CEx PSD

25 Nov 2019 1152

Ce scrie presa internaţională despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din România "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România"

25 Nov 2019 992

Alegeri prezidențiale 2019 Avem primele rezultate cu victoria categorică a lui Iohannis în Constanța

24 Nov 2019 3369

Viorica Dăncilă, primele declarații după rezultatul exit-poll

24 Nov 2019 686

UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 Politicienii României unde și pentru ce au votat. Declarații la urne

24 Nov 2019 1371

Viorica Dăncilă, ultimul discurs electoral

22 Nov 2019 918

Viorica Dăncilă "Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară"

22 Nov 2019 654

Direcția Națională Anticorupție Viorica Dăncilă nu a fost citată la DNA!

21 Nov 2019 759

Precizări ale Vioricăi Dăncilă despre folosirea expresiei „ăștia” din diaspora

20 Nov 2019 706