Stiri calde

Premierul Viorica Dăncilă în vizită la Muzeul Național al Sultanatului Oman, la Marea Moschee a Sultanului Qaboos și la Opera Regală din Muscat

În contextul vizitei oficiale efectuate în Sultanatul Oman, în perioada 3-5 noiembrie 2018, prim-ministrul român, doamna Viorica Dăncilă, a vizitat și a semnat în cărțile de onoare ale Muzeului Național al Sultanatului Oman, Marii Moschei a Sultanului Qaboos și Operei Regale din Muscat, monumente emblematice din capitala statului omanez, informează Biroul de Presă al Guvernului României.

Înființat prin Decret Regal în anul 2013 și inaugurat la 30 iulie 2016, Muzeul Național al Sultanatului Oman prezintă istoria și tradiția țării, prin intermediul a peste 7000 de exponate, reunite în cele 12 galerii tematice. Observând traseul istoric al exponatelor, care prezintă evoluția de la cea mai veche așezare umană din Peninsula Oman, cu aproximativ două milioane de ani în urmă, până în prezent, prim-ministrul României a exprimat respectul profund pentru istoria statului omanez și a salutat modalitatea interactivă de prezentare a acesteia. În context, șeful Executivului român a evocat importanța istorică a anului 2018 pentru România, ce urmează să aniverseze, la 1 decembrie, 100 de ani de la momentul Marii Uniri.

În contextul vizitării Marii Moschei din Muscat, prim-ministrul României a apreciat grandoarea edificiului și a arătat că în România se află o importantă comunitate istorică musulmană, care se bucură de drepturi depline ale libertății de cult și care trăiește în armonie cu reprezentanții altor culte religioase.

Una dintre cele mai frumoase moschei moderne din lume, care îmbină stiluri arhitecturale islamice variate din Orientul Mijlociu și Oman, Marea Moschee a Sultanului Qaboos este cunoscută pentru faptul că deține cel mai mare covor lucrat manual, dintr-o singură piesă (70x60m) și cel mai mare candelabru din lume, poleit cu aur de 24 de carate.

Cu prilejul vizitei la Opera Regală din Muscat, prima operă din Peninsula Arabică, a cărei construcție a început în anul 2007, din dispoziția Majestății Sale, Sultanul Qaboos, primul ministru român a apreciat arhitectura deosebită a clădirii, emblematică pentru stilul omanez modern, amintind, în context, că soprana Angela Gheorghiu a susținut un spectacol la Muscat, pe scena aceluiași lăcaș de cultură. A exprimat interesul statului român de a fi prezent în viața culturală omaneză, în cadrul festivalurilor de muzică tradițională și a celor militare, organizate și găzduite anual de Opera Regală. 

La finalul vizitei, Alteța Sa Regală Mona bint Fahad Al-Said, vice-cancelar adjunct al Universității Sultan Qaboos din Muscat, a oferit o cină în cinstea doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul american pentru Comerț, Wilbur Ross

26 Mar 2019 118

Preşedintele Klaus Iohannis susține că premierul Viorica Dăncilă a reuşit să pună pe „butuci" relaţia cu lumea arabă

25 Mar 2019 287

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence. Ce subiecte au fost analizate

25 Mar 2019 243

Premierul a anunțat că ambasada României din Israel se va muta la Ierusalim

24 Mar 2019 295

Viorica Dăncilă a participat la sesiunea inaugurală a conferinței AIPAC de la Washington

24 Mar 2019 400

Apel al premierului Dăncilă pentru găsirea unor soluţii constructive astfel încât proiectele de infrastructură de transport să fie accelerate

19 Mar 2019 278

Memorandum de Înțelegere semnat între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România

17 Mar 2019 322

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports

17 Mar 2019 377

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier

14 Mar 2019 227

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în vizită oficială la Praga

14 Mar 2019 265

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 324

Viorica Dăncilă "Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români"

12 Mar 2019 618

Viorica Dăncilă, față în față cu secretarul Trezoreriei din cadrul Administrației SUA

11 Mar 2019 511

Va fi sau nu remaniat ministrul Justiției, Tudorel Toader? Ce adeclarat premierul Viorica Dăncilă

11 Mar 2019 440

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se va face o analiză a activităţii fiecărui ministru

11 Mar 2019 398