Stiri calde

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)


În aceste momnete, în incinta „Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”, are loc o conferință de presă organizată de ALDE. În cadrul conferinței, alături de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se află secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, vicepreședinte ALDE - deputat Andrei Gerea, fost ministru al Culturii, Daniel Barbu, președintele Filialei ALDE Constanța – senator Ion Popa.

„ALDE a făcut o listă care conține în zona eligibilă cele mai remarcante persoane din zonă. Activitatea politică deja confirmată reprezintă un atu. Sunt oameni care au lucrat la organizațiile locale și s-au remarcat. Lista noastră va fi deschisă de Norică Nicolai, actual membru pe locul 2 este Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și senator. Pe locul 3 este Renate Weber, militant pentru drepturile omului, membru în comisia LIBE în Parlamentul European. Pe locul 4 este Ovidiu Silaghi, fost deputat și ministru. Pe locul 5 este Varujan Vosganian, fost ministru al Energiei. Pe locul 6 este colegul Andrei Gerea, chestor al Camerei Deputaților. Pe locul 7 este Radu Silaghi Dumitrescu, cercetator, cel care a inventat sângele artificial”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul conferinței de presă.


"ALDE pe București are 19%, iar PNL are 17%. La nivel național sondajele arată 15%", a spus Tăriceanu, făcând referire la cifrele pentru europarlamentare.

Gabriel Daraban: "Decizia mea practic de a mă implica în activitatea politică la nivel de orașul Constanța a venit de la început, din momentul în care m-am înscris în ALDE. Cunosc și simt suflul economic al urbei. Lipsa de interes pe cultură, educație, social, la nivelul orașului, ne pune să demonstrăm că avem posibilitățile mentale și economice, că trebuie să vină oamenii să schimbe orașul".

„Și eu împărtășesc nemultumirile privind infrastructura, atât rutieră, cât și feroviară. Pot spune că bugetul de anul acesta are importante sume prevazute pentru infrastructura regională, național și local, cât și pentru infrastructura rutieră și cale ferata din Moldova", a afirmat Tăriceanu, legat de protestul #șîeu de ieri.

Întrebat dacă au mai fost discuții legate de prezidențiale, Tăriceanu a spus că după discuțiile cu PSD se va decide care va fi candidatul care, în turul 2, va avea cele mai mari șanse să ajungă să îl învingă pe Klaus Iohannis. Sunt organizații din țară care spun că Liviu Dragnea va fi candidatul, însă Tăriceanu consideră că este necesară o analiză clară înainte să se ajungă la o concluzie.

Tăriceanu consideră că directivele europene sunt și ele de vină pentru că legislația în vigoare nu permite o lejeritate în achizițiile publice. „Chiar dacă legile din România au fost îmbunătățite, nu se vede”, a precizat Tăriceanu.

Tariceanu a mai spus că susține modificarea legii pentru ca alegerile locale să fie în două tururi.

Călin Popescu-Tăriceanu împreună cu membrii ALDE se vor deplasa astăzi la Hârșova.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 966

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 3933

Deputatul anunță că guvernatorul va mai sta încă doi ani în fruntea BNR Turcescu (PMP) - „Azi aflăm, surpriză, că PSD îl susține pe Mugur Isărescu!“

25 Jun 2019 837

LIVE VIDEO Constanța. Incendiu într-un apartament situat în blocul unde își are sediu ALDE (galerie foto+video)

20 Jun 2019 5469

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 903

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 969

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2251

Un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un fost consilier local se luptă în instanţă cu formaţiunile politice din care au fost excluşi

05 Jun 2019 874

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

04 Jun 2019 476

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

03 Jun 2019 493

Stelian Ion "Votul electronic este una dintre principalele priorități ale USR"

02 Jun 2019 490

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

30 May 2019 1260

Teodor Meleșcanu, despre alegerile din diaspora. „Am făcut pentru prima oară 441 de secţii electorale, record mondial”

29 May 2019 436

UPDATE Comisia Juridică a Senatului a decis ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu

29 May 2019 1391

Rezultate parțiale la alegerile europarlamentare după numărarea a 96% din voturile exprimate

28 May 2019 751