Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Constanța (galerie foto)


În aceste momnete, în incinta „Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”, are loc o conferință de presă organizată de ALDE. În cadrul conferinței, alături de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se află secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, vicepreședinte ALDE - deputat Andrei Gerea, fost ministru al Culturii, Daniel Barbu, președintele Filialei ALDE Constanța – senator Ion Popa.

„ALDE a făcut o listă care conține în zona eligibilă cele mai remarcante persoane din zonă. Activitatea politică deja confirmată reprezintă un atu. Sunt oameni care au lucrat la organizațiile locale și s-au remarcat. Lista noastră va fi deschisă de Norică Nicolai, actual membru pe locul 2 este Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și senator. Pe locul 3 este Renate Weber, militant pentru drepturile omului, membru în comisia LIBE în Parlamentul European. Pe locul 4 este Ovidiu Silaghi, fost deputat și ministru. Pe locul 5 este Varujan Vosganian, fost ministru al Energiei. Pe locul 6 este colegul Andrei Gerea, chestor al Camerei Deputaților. Pe locul 7 este Radu Silaghi Dumitrescu, cercetator, cel care a inventat sângele artificial”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul conferinței de presă.


"ALDE pe București are 19%, iar PNL are 17%. La nivel național sondajele arată 15%", a spus Tăriceanu, făcând referire la cifrele pentru europarlamentare.

Gabriel Daraban: "Decizia mea practic de a mă implica în activitatea politică la nivel de orașul Constanța a venit de la început, din momentul în care m-am înscris în ALDE. Cunosc și simt suflul economic al urbei. Lipsa de interes pe cultură, educație, social, la nivelul orașului, ne pune să demonstrăm că avem posibilitățile mentale și economice, că trebuie să vină oamenii să schimbe orașul".

„Și eu împărtășesc nemultumirile privind infrastructura, atât rutieră, cât și feroviară. Pot spune că bugetul de anul acesta are importante sume prevazute pentru infrastructura regională, național și local, cât și pentru infrastructura rutieră și cale ferata din Moldova", a afirmat Tăriceanu, legat de protestul #șîeu de ieri.

Întrebat dacă au mai fost discuții legate de prezidențiale, Tăriceanu a spus că după discuțiile cu PSD se va decide care va fi candidatul care, în turul 2, va avea cele mai mari șanse să ajungă să îl învingă pe Klaus Iohannis. Sunt organizații din țară care spun că Liviu Dragnea va fi candidatul, însă Tăriceanu consideră că este necesară o analiză clară înainte să se ajungă la o concluzie.

Tăriceanu consideră că directivele europene sunt și ele de vină pentru că legislația în vigoare nu permite o lejeritate în achizițiile publice. „Chiar dacă legile din România au fost îmbunătățite, nu se vede”, a precizat Tăriceanu.

Tariceanu a mai spus că susține modificarea legii pentru ca alegerile locale să fie în două tururi.

Călin Popescu-Tăriceanu împreună cu membrii ALDE se vor deplasa astăzi la Hârșova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1376

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1004

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 888

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1179

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 853

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1216

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4560

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1279

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1399

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2690

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1058

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1240

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2996

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2218

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2734