Stiri calde

Președintele CCR, Valer Dorneanu, în vizită în Rusia. Ar fi ignorat recomandarea primită din partea MAE

Preşedintele Curţii Constituţionale a României recunoaşte existenţa unui unei recomandări formulate de Ministerul Afacerilor Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia, informează Digi24.ro. 

Șeful CCR susţine că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.
 
Potrivit sursei citate, Valer Dorneanu se află zilele acestea în Rusia, unde participă la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg. Deplasarea nu figurează pe site-ul CCR, dar a fost confirmată pentru Digi24.ro chiar de şeful instituţiei.
 

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a transmis Valer Dorneanu pentru Digi24.ro, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

 
Totuşi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite". Aceleași surse au adăugat că, "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.
 
Forumul Juridic Internaţional, pentru care şeful CCR s-a deplasat la Sankt Persburg, are loc anual, începând din 2011 şi, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat, "este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Federaţia Rusă şi a preşedintelui Federaţiei Ruse".

Sursa: Digi24.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conflict juridic de natură constituțională între prim-ministrul și președintele României. Se cere intervenția CCR

03 Aug 2018 385

Președintele României, reacţie de ultim moment. Este vizată ordonanța privind circulația pe drumurile publice

27 Jul 2018 444

Klaus Iohannis sesizează CCR cu privire la Legea privind Statutul deputaților și al senatorilor

26 Jul 2018 736