Stiri calde

Președintele Iohannis a cerut demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne pentru modul în care au fost organizate alegerile

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile, informează Agerpres.ro
 

"După atâtea probleme este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne, imediat însemnând imediat", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


El a subliniat problemele grave care au apărut la scrutinele de duminică şi a anunţat că va înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă în care vor fi invitaţi să participe reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

"Cu toate aceste veşti bune, pozitive din ţară, din străinătate, din UE, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin - europarlamentare şi referendum -, am avut probleme şi în ţară, foarte mulţi români s-au arătat revoltaţi că au trebuit să stea la coadă şi în ţară. Unii au reclamat că au fost mult prea puţine ştampile de vot, alţii au reclamat că au fost mult prea puţine cabine de vot şi aşa mai departe. Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului şi nu pentru încurajarea votului. (...) Probleme extrem de grave au fost la multe dintre secţiile de votare din străinătate. Am văzut cu toţii, cu mare tristeţe şi multă supărare, imaginile cu mii şi mii de români stând la cozile interminabile, oameni care au ajuns dimineaţa la vot şi au ajuns să voteze seara, oameni care au ajuns la prânz la vot, au stat până seara şi nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme. Aceste probleme trebuie rezolvate urgent fiindcă vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an avem prezidenţiale. Şi fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluţii rapide şi corecte, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă, care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toţi cei care au atribuţii în domeniu. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a veni cu soluţii şi de a propune soluţii autorităţilor care pot veni cu reglementări - Parlamentului, Guvernului, AEP, în principal", a declarat Klaus Iohannis.


Şeful statului a menţionat că la reuniunea informală a Consiliului European şi la summitul PPE desfăşurate marţi la Bruxelles foarte mulţi lideri au apreciat "foarte pozitiv rezultatele referendumului".

"Acest referendum este de multă vreme încoace primul referendum din UE care a reuşit. Datorită vouă, dragi români, şi aceste felicitări le-am primit în numele românilor. (...) În Europa românii contează, în Europa România contează şi după rezultatele de la referendum aţi primit felicitări de la cei mai importanţi lideri europeni", a punctat şeful statului.


Iohannis a arătat că, potrivit rezultatelor parţiale, la ambele întrebări de la referendum au răspuns "Da" 6.400.000 de români.

"Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. Este un foarte mare succes pe care îl aveţi voi, care vi se datorează vouă, dragi români", a mai spus Iohannis. 


Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au declarat ministrul Apărării Naționale și președintele României de Ziua Marinei

15 Aug 2019 638

Militar din garda de onoare a SUA a leșinat de Ziua Marinei, pe Faleza Cazino (video)

15 Aug 2019 832

LIVE TEXT Ziua Marinei 2019. Peste 10.000 de oameni din toată țara, prezenți pe faleza din Constanța. Ce a transmis președintele Klaus Iohannis (galerie foto+video)

15 Aug 2019 1298

Ordinul „Virtutea Maritimă în grad de Comandor” pentru Pavilionul Navei Şcoală Mircea. Decretul a fost semnat şi publicat

15 Aug 2019 851

Programul complet de Ziua Marinei, la Constanţa. Spectacol pe mare, în aer şi la sol

15 Aug 2019 1777

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la festivităţile Zilei Marinei de la Constanţa

14 Aug 2019 389

Întânire bilaterală Klaus Iohannis-Donald Trump. Se va discuta despre securitatea Mării Negre

13 Aug 2019 417

Din 10 august, PNL începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale

09 Aug 2019 464

Klaus Iohannis a semnat trei decrete

07 Aug 2019 520

Klaus Iohannis îl va vizita pe Donald Trump la Casa Albă

06 Aug 2019 685

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Doi procurori ies la pensie

06 Aug 2019 376

PNL va strange semnături pentru candidatura lui Iohannis la prezidenţiale

06 Aug 2019 328

Decret semnat de preşedinte Valer-Daniel Breaz îi ia locul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei

05 Aug 2019 368

Decrete de decorare semnate astăzi de Klaus Iohannis

01 Aug 2019 487

Judecători pensionaţi prin decret semnat de Preşedintele Klaus Iohannis

31 Jul 2019 550