Stiri calde

Președintele Klaus Iohannis, felicitat de liderii statelor UE afiliaţi Partidului Popular European pentru succesul referendumului

Liderii statelor UE afiliaţi Partidului Popular European, reuniţi la Bruxelles înainte de reuniunea informală a Consiliului European, l-au felicitat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru succesul referendumului pe teme de justiţie de duminică, informează marţi un comunicat al PPE citat de Agerpres.ro

"Statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei sunt valori democratice europene centrale. Rezultatul demonstrează cu claritate că poporul nu tolerează tentativele guvernului socialist de a eroda democraţia şi sistemul judiciar", a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul, citat în comunicat.


De asemenea, liderii din PPE l-au felicitat pe candidatul cap de listă al PPE Manfred Weber pentru succesul său electoral şi şi-au exprimat sprijinul unanim pentru candidatura sa la preşedinţia Comisiei Europene.

"Săptămâna trecută, unul din doi europeni a votat pentru a decide cursul viitor al continentului. A fost cea mai ridicată prezenţă la vot din ultimele două decenii. Este o victorie pentru democraţia europeană. Este o validare a procesului Spitzenkandidat şi un succes pentru proiectul european pentru că cetăţenii înţeleg că provocările comune au nevoie de un răspuns comun", a spus Daul.

"Întrucât suntem principala forţă politică din Europa, sunt încrezător că Manfred Weber va deveni viitorul preşedinte al Comisiei Europene", a subliniat preşedintele PPE.

"Liderii din PPE l-au felicitat pe Manfred Weber pentru campania sa formidabilă în întreaga Europă pentru a asculta preocupările şi speranţele cetăţenilor. El are o viziune pentru o Europă inteligentă, puternică şi bună. După 15 ani în PE, el a demonstrat că poate asculta, negocia, construi poduri, găsi compromisuri şi apăra o viziune înrădăcinată în valorile europene. El înţelege cum funcţionează UE, cunoscând în acelaşi timp preocupările cetăţenilor la nivel local. Acesta este lucrul de care avem nevoie de la viitorul preşedinte al Comisiei Europene", a mai spus Daul, citat în comunicatul PPE.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis „Soluția este simplă - doamnă Prim-ministru poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare” (video)

18 Sep 2019 286

Klaus Iohannis, întâlnire cu prim-ministrul Republicii Polonia

18 Sep 2019 229

Revista presei locale

18 Sep 2019 425

Constanța Klaus Iohannis, mesaj la Congresul Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România

17 Sep 2019 365

Iată ce decrete a semnat, astăzi, Președintele României, Klaus Iohannis

16 Sep 2019 297

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, prezent la Constanţa. „PSD rămâne un pericol pentru România“

16 Sep 2019 713

LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis participă la Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud - Est de la Constanța (galerie foto)

14 Sep 2019 1144

Decrete semnate de președintele României Un chestor de poliţie, un procuror militar, şi doi judecători ies la pensie. Cine sunt

14 Sep 2019 2691

Editorial Klaus Iohannis, favoritul în sondaje pentru prezidenţiale, vine sâmbătă la Constanţa

14 Sep 2019 1065

Candidatul Theodor Paleologu îi invită pe Klaus Iohannis şi Mircea Diaconu la o dezbatere, la Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2019 526

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent mâine la Constanţa

13 Sep 2019 458

Decret semnat de președinte. Ce titlu a conferit Klaus Iohannis și cui

12 Sep 2019 426

Președintele Klaus Iohannis - „Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului. Niciun ministru nu va fi validat!”

12 Sep 2019 513

Alpinistul Horia-Dan Colibăşanu, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

12 Sep 2019 297

Dăncila "Avem curaj să mergem în Parlamentul României săptămâna viitoare. Încă nu am decis dacă vom face restructurare sau remaniere"

09 Sep 2019 500