Stiri calde

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un comunicat în care precizează că „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală”.

Conform Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni.

„Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor. România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii.

PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției.

Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne” - a transmis Administrația Prezidențială. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Jan 2020 444

UPDATE Ziua Unirii Principatelor Române. Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, prezenți la manifestările din Iași

24 Jan 2020 382

Iohannis, după Forumul de la Ierusalim „Avem datoria de a păstra vie memoria victimelor“ (galerie foto)

24 Jan 2020 287

Israel Klaus Iohannis participă la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului

23 Jan 2020 410

Grupul pentru Dialog Social, decorat de Klaus Iohannis

22 Jan 2020 232

Klaus Iohannis continuă vizita în Israel. Pe agendă, o întrevedere cu liderul Alianţei Albastru&Alb

22 Jan 2020 408

Comemorarea victimelor Holocaustului Klaus Iohannis, întrevedere bilaterală cu președintele Israelului

21 Jan 2020 321

Preşedintele Klaus Iohannis începe vizita în Israel. Când se va întâlni cu omologul său israelian

21 Jan 2020 290

Decret semnat de președinte Klaus Iohannis a conferit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant”

20 Jan 2020 369

Președintele Klaus Iohannis, declarație de presă privind angajarea Guvernului pentru alegerile locale în două tururi

20 Jan 2020 474

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

17 Jan 2020 504

Decret semnat de președinte Valerica Epure, rechemată din calitatea de ambasador în Indonezia și Timorul de Est

17 Jan 2020 481

Dorin-Mihail Gheorghe Dumitran profiler, în Poliţia Română, va fi avansat în grad!

17 Jan 2020 760

Președintele Klaus Iohannis, vizită în Israel la Forumul liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului

17 Jan 2020 444

Personalităţi marcante ale culturii dobrogene, decorate cu ordinul „Meritul cultural” în grad de Cavaler

17 Jan 2020 2127