Stiri calde

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un comunicat în care precizează că „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală”.

Conform Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni.

„Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor. România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii.

PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției.

Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne” - a transmis Administrația Prezidențială. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profit.ro După discuția Trump-Iohannis. Companiile americane analizează investiții de peste 10 miliarde dolari în noi proiecte în România

22 Aug 2019 398

Declarație comună Klaus Iohannis-Donald Trump „Militarii noștri acționează pentru descurajarea pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în Marea Neagră”

21 Aug 2019 647

LIVE TEXT Klaus Iohannis la Casa Albă. Donald Trump- „Cred că președintele Iohannis poate rezolva problema corupției din România“

20 Aug 2019 499

Întâlnire memorabilă Trump-Iohannis Teme principale-Exxon Marea Neagră şi efectivele de militari americani din România

20 Aug 2019 935

Marți, Iohannis se întâlnește cu Donald Trump. Sunt prevăzute convorbiri „între patru ochi”

19 Aug 2019 484

Klaus Iohannis onorează invitaţia la Washington, făcută de Donald Trump. Iată scopul întâlnirii

19 Aug 2019 417

Ce au declarat ministrul Apărării Naționale și președintele României de Ziua Marinei

15 Aug 2019 691

Militar din garda de onoare a SUA a leșinat de Ziua Marinei, pe Faleza Cazino (video)

15 Aug 2019 862

LIVE TEXT Ziua Marinei 2019. Peste 10.000 de oameni din toată țara, prezenți pe faleza din Constanța. Ce a transmis președintele Klaus Iohannis (galerie foto+video)

15 Aug 2019 1366

Ordinul „Virtutea Maritimă în grad de Comandor” pentru Pavilionul Navei Şcoală Mircea. Decretul a fost semnat şi publicat

15 Aug 2019 914

Programul complet de Ziua Marinei, la Constanţa. Spectacol pe mare, în aer şi la sol

15 Aug 2019 1832

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la festivităţile Zilei Marinei de la Constanţa

14 Aug 2019 430

Întânire bilaterală Klaus Iohannis-Donald Trump. Se va discuta despre securitatea Mării Negre

13 Aug 2019 443

Din 10 august, PNL începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale

09 Aug 2019 491

Klaus Iohannis a semnat trei decrete

07 Aug 2019 537