Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un comunicat în care precizează că „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală”.

Conform Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni.

„Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor. România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii.

PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției.

Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne” - a transmis Administrația Prezidențială. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis La 30 de ani de la aderare, România este un adevărat campion al promovării Francofoniei şi a valorilor sale

16 Mar 2023 492

Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită oficială la Sofia, Bulgaria, la invitația Președintelui Rumen Radev

15 Mar 2023 408

14 martie 2020 – Trei ani de la declararea stării de urgență în România

14 Mar 2023 611

Administrația Prezidențială explică de ce se închiriază avioane pentru deplasările președintelui Iohannis în străinătate

11 Mar 2023 590

Preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere cu autorităţile locale din Kyoto. „Raporturile dintre țările noastre au fost ridicate la cel mai înalt nivel“ (VIDEO)

08 Mar 2023 556

Președintele României, Klaus Iohannis, primit la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 587

Decizia, publicată în Monitorul Oficial! Noi zile libere pentru români

06 Mar 2023 879

Lege promulgată! 6 și 7 ianuarie, zile libere de la stat

03 Mar 2023 708

Klaus Iohannis „Susținerea femeilor pentru a se implica în viața publică și profesională trebuie să fie permanentă“

01 Mar 2023 578

Mai mulți magistrați se pensionează. Președintele României a semnat decretele

23 Feb 2023 646

VIDEO+FOTO Preşedintele Iohannis participă, la Varşovia, la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9

22 Feb 2023 708

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Dezrobirii Romilor- O zi a condamnării rasismului, a xenofobiei şi a urii

20 Feb 2023 475

Cinci magistrați ies la pensie! Președintele Iohannis a semnat decretele

17 Feb 2023 678

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii privind administrarea porturilor

15 Feb 2023 1031

Klaus Iohannis „România este alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării“

15 Feb 2023 525