Președintele parlamentului Republicii Moldova îi invită la dialog pe liderii protestatarilor

 
Președintele parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, i-a invitat pe liderii manifestanților care au protestat violent seara trecută împotriva noului guvern învestit de către legislativ la o discuție pentru calmarea situației, relatează portalul IPN, notează agerpres.ro.
 
Oficialul i-a îndemnat pe moldoveni să nu se lase provocați.
 
„Protestele sunt bune atunci când se protestează pașnic. E un exercițiu democratic. Cu regret, unii înțeleg greșit (…) Am discutat cu domnul Dodon (Igor, liderul Partidului Socialist), voi face invitații și către alți lideri ai protestatarilor. Cel mai important este dialogul, discuțiile. Astăzi a fost învestit guvernul și este important să-i dăm posibilitatea să lucreze cu rezultate clare, indiferent de culoarea politică (…) În Parlament există o majoritate de 58 de deputați. Există o determinare de a acorda un suport politic unui guvern pentru acțiunile care urmează să fie desfășurate. Avem puțin timp, trebuie să ne mișcăm foarte repede pentru a recupera atât încrederea cetățenilor în statul de drept în Republica Moldova, cât și încrederea partenerilor noștri de dezvoltare, partenerii străini”, a declarant Andrian Candu, într-o ediție specială a Radio Moldova, mai scrie agerpres.ro.
 
Vă reamintim, că aproximativ 2.000 de manifestanți s-au adunat aseară în fața clădirii parlamentului din Chișinău, în semn de protest față de învestirea noului guvern asociat cu figura controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, despre care se spune că ar controla toate instituțiile statului din Republica Moldova.
 
 

Sursa foto: rnews.md
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.