Prichindeii dansează Începe cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Dansez pentru mare”

La Palatul copiilor se va desfășura joi, 15 mai, începând cu ora 9.00, a VIII-a ediție a Festivalului Județean de dans pentru  copii „Dansez pentru mare”.

Organizatorii evenimentului sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa; profesorul Irinela Nicolae, în calitate de coordonator și inspector învățământ preprimar; unitățile de învățământ preșcolar; comitetele de organizare zonale și județene constituite anual.

Comitetul de organizare al festivalului a fost desemnat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța și este format din: profesorul Mărioara Popescu de la Grădinița cu Program Normal Roboțel, profesorul Nicoleta Savu de la Grădinița cu Program Prelungit Perluțele Mării, profesorul Tania Dumitrescu de la Grădinița cu Program Normal Amicii, profesorul Eugenia Colţa de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 33, profesorul Ecaterina Radu de la Grădinița cu Program Prelungit Azur, profesorul Aurelia Diaconu de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 42, profesorul Elena Stan de la Grădinița cu Program Prelungit Mugurel, profesorul Loredana Manolache de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 44, profesorul Elena Velcea de la Grădinița cu Program Prelungit Gulliver, profesorul Luminița Cosmeanu de la Grădinița cu Program Prelungit numărul 53 și profesorul Aiten Regep de la Grădinița cu Program Normal Zubeyde Hanim.

Parteneri ai Festivalului sunt Prefectura Județului Constanța; Consiliul Județean Constanța; Consiliul Local Constanța; Palatul Copiilor Constanța; InfoPress TV România, dar și familiile preșcolarilor.

Festivalul are ca scop descoperirea copiilor cu potențial artistic, promovarea mișcării prin dans pentru dezvoltarea personalității copilului, stimularea activităților artistice la nivelul învățământului preșcolar; valorificarea potențialului creativ al preșcolarilor și cadrelor didactice coordonatoare.

Juriul va fi format din: Elena Vasile - Balerină la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Mihaela Burlacu  - Reprezentant al Consiliului Județean Constanța, Irinela Nicolae - Inspector Preșcolari ISJ Constanța, Adriana Oprea – Inspector Școlar General Adunct., Adina Popescu - Director InfopressTv România și Mustafa Ilhan - Director Palatul Copiilor.

Anul acesta vor fi două moduri de participare

Organizatorii au decis ca participarea directă să aibă loc pe scena Palatului copiilor pe doua sectiuni: Sectiunea I – preșcolarii cu vârsta de 3-5 ani, Sectiunea II – preșcolarii cu vârsta de 5-7 ani. În schimb, participarea indirectă propune grădinițelor care se află la mai mult de 70 de kilometrii de Constanța să aducă programul filmat pe DVD, încadrându-se în aceleași secțiuni mai sus menționate.
Genurile de dans admise sunt: Dans clasic; Dans modern; Dans de caracter (oriental, ţigănesc, spaniol, argentinian, polonez, italian, maghiar etc.); Dans sportiv (dansuri de societate și dansuri latino-americane); Dans cu temă (mişcări executate după libera imaginaţie a fiecărui îndrumător, pe diferite tipuri de muzică); Majorete.


Nu sunt admise dansurile populare.

Premiile vor fi: Trofeul „Dansez pentru mare” 2014; Premiul I; Premiul II; Premiul III; Premiul presei acordat de InfopressTv România și Menţiuni.

Condiții de participare

- Fiecare grădiniță se poate înscrie în concurs cu un singur număr;

- Se admit cel mult două cadre didactice îndrumătoare pentru fiecare
număr;

- Copiii pot participa individual, în perechi sau în grup;

- Numărul maxim de participanți admis - 12 copii;

- Timpul maxim acordat fiecărui număr - 5 minute.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 746

Grădinița din Negru Vodă, județul Constanța se modernizează. Licitație pentru creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

24 Mar 2024 455

Licitații publice Constanța Încă un contract atribuit director către Synesis Partners SRL

18 Mar 2024 353

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 839

Grădinița cu Program Normal „Zubeyde Hanim“ Constanța angajează!

12 Mar 2024 690

Cumpărări directe Constanța Primăria Hârșova, contract cu Percons EU SRL pentru consultanță privind accesarea de fonduri (DOCUMENT)

08 Mar 2024 630

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, renovează Grădinița Piticot

08 Mar 2024 651

Concurs de eleganță și creativitate la Grădinița P.P. "Amicii" Constanța! Preșcolarii, invitați să-și exprime individualitatea prin intermediul modei (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 802

Angajări Constanța Grădinița cu Program Prelungit „Tic Pitic”, Hârșova, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

26 Feb 2024 728

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

25 Feb 2024 544

Imobilul Grădiniței cu program prelungit nr. 33 din Constanța va fi reabilitat termic (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Angajări Constanța Post vacant la Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copiilor” din Cumpăna. Nu se solicită vechime

23 Feb 2024 1885

Licitații Constanța Spațiile verzi și locul de joacă aferente Grădiniței „Voinicelul” din Cernavodă vor fi reabilitate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 494

Locuri de muncă Constanța Grădinița cu program prelungit „Perluțele Mării” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

19 Feb 2024 1118

Primăria Cernavodă caută o firmă care va moderniza spațiile verzi și locul de joacă de la Grădinița nr.4 (DOCUMENT)

19 Feb 2024 462