Prima competiție între roboți organizată la Constanța. Cine poate participa și ce surprize sunt pregătite pentru concurenți

Prima COMPETIȚIE între ROBOȚI din Constanța va fi organizată de către centrul educațional M.E.R.S Robotică pentru copii, pe data de 23 februarie, în VIVO! COnstanța înte orele 16:00 - 20:00. Participarea la eveniment este gratuită pentru toți copiii școlari și preșcolari.

Potrivit organizatorilor, competiția cuprinde probe de îndemânare, probe ce necesite un minim de cunoștințe tehnice dar și super probe amuzante: robo fotbal, traseu cu jaloane, cursă de vitezăcu pante, labirint, pictură. Elevii participă și la proba de montaje electronice pe diverse platforme electronice, inclusiv probe pe Breadboard și platforma Arduino.

”Pentru galeria echipelor am pregătit o mega surpriză, jocul "Știi și câștigi" cu întrebări din domeniul tehnic, de cultură generală dar și multe întrebări amuzante despre roboți. Premiile constau în: cursuri gratuite de limbi străine, robotică, informatică, dezvoltare personală sau educație financiară” - au mai precizat organizatorii.


În cadrul competiției participă școli private de renume: centrul educațional Kids&Teens School, Școala privată Colibri, Școala privată Petre Ispirescu și parteneri importanți, cum ar fi Bringo. Aceștia oferă echipelor  câștigătoare premii variate și galeriei surprize diverse.
 

”SUPER RoBot SHOW este singura competiție de acest gen în domeniul roboticii din Constanța. Robotica este un domeniu în continuă creștere. Și înțelegem și de ce: elevii care participă la cursurile de robotică  M.E.R.S Robotică pentru copii deprind abilități tehnice importante și noțiuni care sunt și din sfera matematicii informaticii, fizicii, chiar și mecanicii. Practic, multe noțiuni pe care le învață la școală, le pun în practică prin atelierele noastre practice ce crează structuri logice importante. Competiția nu este una foarte tehnică, avem câteva probe Super Robotul, Super Echipa și Super Montajul, cu multe elemente  distractive care să amuze și să-i implice pe pasionați. Sunt necesare câteva abilități tehnice la proba de montaj, iar la celelalte doar o pasiune arzătoare pentru roboți. Important este să unim comunitatea pasionată  pe domeniul Tech, să ne prezentăm roboții adevărați din recuzită și să arătăm publicului câte lucruri minunate putem face cu ei” ne comunică Mihai Dăscăliuc, fondator M.E.R.S Robotică pentru copii.

Sursa foto: Facebook/Super Robot Show

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nuclearelectrica Constanța închiriază roboți de curățare uscată mochete

15 Feb 2024 654

IGSU Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la rafinăria Petromidia Năvodari

21 Jun 2023 1368

Despre inteligenţa artificială Echipa MechanX a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanţa, la Noaptea Albă a Roboţilor (galerie foto)

27 Nov 2019 3411

Smiley anunta @Smiley_Omul, cel mai mare turneu national sustinut de un artist roman

07 Oct 2019 2860

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Roboţi, sateliţi şi rovere, construite de la zero de elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto+video)

10 Mar 2017 2513

Nou record Cel mai mare dans de roboți simultan

31 Jul 2016 1740

Bancul zilei Datorita crizei economice mondiale...

23 Jul 2015 1573

A început Campionatul Mondial de fotbal al roboţilor

19 Jul 2015 2060

Relaxare Lupte între roboţii uriaşi (video)

09 Jul 2015 2153

Imagini superbe de pe planeta Marte (galerie foto)

16 Aug 2014 3159

Singura Competitie Internationala de Roboti Subacvatici de la Marea Neagra - 12 august 2014

12 Aug 2014 3045