Prima decizie irevocabilă care dispune convertirea în lei a creditului în franci elveţieni, la cursul de schimb de la data acordării creditului

 Tribunalul din Galati a dat prima sentinta irevocabila prin care se dispune convertirea in lei a creditului in franci elvetieni, la cursul de schimb de la data acordarii creditului, la care se adauga o majorare de 10%. In acelasi proces s-a cerut si s-a obtinut si nulitatea clauzei de comision de risc (pe motiv ca este abuziva), precum si restituirea sumei platite - nedatorat - cu titlu de comision de risc. Banca a transmis azi HotNews.ro ca este vorba de o eroare si ca in cadrul procesului nu s-a cerut convertirea valutei imprumutului, ci a fost unul clasic, pe clauze abuzive.
 
"Este vorba despre o eroare. Pe baza argumentelor prezentate de catre banca, instanta a dispus deja suspendarea executarii deciziei, urmand sa reanalizeze hotararea in cadrul unui nou dosar", au transmis miercuri HotNews reprezentantii Volksbank. In scurt timp, reprezentantii bancii au revenit, precizand ca desi in dosar nu a fost ceruta conversia creditului la cursul francului in momentul initial, judecatorii au decis si acest lucru. "A fost un proces clasic pe clauze abuzive. Nu a cerut nimeni conversia la cursul initial, dar cu toate acestea sentinta a fost cea pe care ati vazut-o si Dumneavoastra. Asteptam sa vedem si motivarea sentintei", au mai adaugat oficialii Volksbank.
 
Intre 2007 si 2014, cursul franclui elvetian a crescut de la 1,93/chf, la 3,66/chf. Banca a formulat o cerere de revizuire in care au cerut si au obtinut suspendarea executarii. Cererea de revizuire nu s-a judecat inca. Reamintim ca in acest moment exista in Parlament un proiect de lege care propune exact acelasi lucru: convertirea creditelor in valuta la cursul la care a fost acordat imprumutul. BNR nu sustine aceasta propunere si desigur, nici reprezentantii bancilor comerciale. 
 
Sursa: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 445

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 356

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 446

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 324

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 308

Justiție Constanța Firma care administrează Cimitirul Municipal Constanța a câștigat în instanță procesul cu primăria!

16 Apr 2024 715

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 309

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 426

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 769

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 749

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 560

Primăria caută o firmă care să pună în funcțiune fântânile arteziene şi bazinele ornamentale din municipiul Constanța

12 Apr 2024 356

Constanța Ministerul Apărării cumpără drone de observare și supraveghere perimetrală! Iată care este valoarea contractului

11 Apr 2024 511

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6159

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 378