Prima reacție a lui Gabriel Oprea după trimiterea în judecată ”Am încredere că justiția va fi dreaptă și va restabili adevărul de necontestat

Procurorii DNA l-au trimis astăzi în judecată pe fostul ministru și vicepremier Gabriel Oprea în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, care este acuzat de ucidere din culpă, a reacționat pe pagina sa de Facebook imediat după publicarea oficială a comunicatului. 

”După mai bine de doi ani și jumătate de la teribilul accident în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, s-a decis trimiterea în instanță a dosarului în care am fost acuzat pe nedrept.
Pierderea vieții polițistului Bogdan Gigină este o tragedie fără margini, o pierdere imensă pentru care nu sunt vinovat! O spun și astăzi, așa cum am spus-o de fiecare dată. Și îmi voi dovedi nevinovăția în instanță.
 
Ca ministru, nu am beneficiat de nimic în plus față de alți miniștri de interne. Întotdeauna am respectat și am iubit haina militară. Pe lângă îndeplinirea atribuțiilor cu responsabilitate și cu respectarea legii, în toată activitatea mea de viceprim-ministru, ministru al apărării naționale și al afacerilor interne am fost preocupat de asigurarea unor condiții de muncă mai bune pentru militari, polițiști și personal contractual, dar și de creșterea calității vieții acestora. Dovadă stau nu vorbele, ci acțiunile mele în această direcție și măsurile concrete, adoptate de-a lungul mandatelor deținute în fruntea acestor instituții, care nu pot fi negate ori ascunse.
 
În seara de 20 octombrie 2015 veneam de la o activitate de serviciu, de la o instituție a statului. Nu a fost o coloană oficială, ci un dispozitiv de însoțire și nu am cerut niciodată ca deplasările să fie făcute cu o anumită viteză.

Întrebările în legătură cu oportunitatea prezenței, în acel moment, a polițistului pe motocicletă, viteza de deplasare a dispozitivului și alte elemente care privesc organizarea și planificare misiunilor, trebuie adresate poliției rutiere, responsabilă de aceste aspecte.

În cadrul dosarului, procurorii au arătat că lucrările de la locul în care s-a petrecut accidentul nu erau semnalizate corespunzător. De asemenea, în dosar se arată că autoturismul în care mă aflam se deplasa cu o viteză mai mică decât viteza maximă legală, ceea ce dovedește foarte clar că nu s-a pus problema urgenței în acea deplasare.

Senatul a respins prin vot cererea de încuviințare a începerii urmării penale în cazul meu. Cu toate acestea, am decis să demisionez din Parlament și m-am pus la dispoziția justiției.
 
Sunt un om pentru care onoare a fost și va fi întotdeauna foarte importantă. Am încredere că justiția va fi dreaptă și va restabili adevărul de necontestat: sunt nevinovat” - se arată în mesajul transmis de Gabriel Oprea. 

Sursa foto: Facebook/Gabriel Oprea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor a votat în Capitală

06 Dec 2020 657

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2020

26 Aug 2020 1501

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2020

12 Feb 2020 1653

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 octombrie 2019

04 Oct 2019 1313

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 iulie 2019

31 Jul 2019 1198

Ziua Poliției de Frontieră - mesajul gl(r) Gabriel Oprea cu această ocazie

24 Jul 2019 1079

Ce a stabilit astăzi ÎCCJ, cu privire la Radu Mazăre, fostul primar

23 Jul 2019 2477

Mesajul gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

20 Jul 2019 983

Ce anunț a făcut președintele UNPR, la Mamaia

02 Mar 2019 1687

Moment important în dosarul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină

28 Dec 2018 1583

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă Moartea poliţistului Bogdan Gigină, pe masa judecătoarei Iosefina Pârvu. Mâine, un nou termen

18 Dec 2018 1271

Ce spune fostul vicepremier Gabriel Oprea despre dosarul în care a fost trimis în judecată în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

07 Nov 2018 717

Gabriel Oprea și președintele Ion Răducanu, prezenţi la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR

18 Oct 2018 897

Reacţia Sindicatelor din Poliţie după ce Gabriel Oprea ar fi devenit membru de sindicat

03 Sep 2018 905

Decizie definitivă a Instanței Supreme. Ce a stabilit instanța în dosarul morții polițistului Gigină. Declarația fostului ministru Gabriel Oprea

02 Sep 2018 1402