UPDATE. Primari şi agenţi economici din Constanţa şi Tulcea, victime ale unor falşi procurori DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) lansează un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani), astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori D.I.I.C.O.T., încearcă să obţină informaţii susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective.

Potrivit DIICOT, recent câţiva primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care şi-a arogat calitatea de procuror D.I.I.C.O.T. şi a solicitat prin telefon, date despre toate societăţile comerciale ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. În baza acestor informaţii obţinute, falsul procuror D.I.I.C.O.T. a contactat administratorii societăţilor comerciale de la care a solicitat şi în unele cazuri a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la D.I.I.C.O.T cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

D.I.I.C.O.T. atenţionează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile D.I.I.C.O.T. din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii.

UPDATE, ora 16.36

Primarii din Poarta Albă şi Saraiu sunt doi dintre aleşii locali din judeţul Constanţa care ne-au confirmat că au fost contactaţi pe numărul de telefon al primăriei de către o persoană care s-a prezentat drept procuror DIICOT.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 1078

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 568

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6891

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 5442

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1328

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 2266

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 997

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 679

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 844

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 843

ACoR Constanța Întâlnirea județeană organizată în cadrul proiectului „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii” (GALERIE FOTO)

22 Feb 2024 773

ZIUA LIVE. Florin Mitroi „Nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Și alți colegi stau bine în sondaje”! (VIDEO)

23 Jan 2024 1640

ZIUA LIVE. Anul electoral 2024. Mize și scenarii pentru Constanța!

22 Jan 2024 1300

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Primarii PNL acordă un interes aparte investițiilor în infrastructura publică, prin accesarea de fonduri guvernamentale și europene, dar și prin atragerea de investiții private”!

31 Dec 2023 987

Știri din Constanța Unde sărbătoresc politicienii și primarii Crăciunul?

24 Dec 2023 1052