Primaria a „plusat" pentru finantatoarea PSD

parc_cet123.jpg# Geconst Company a mai bifat o suplimentare de fonduri pentru lucrările de amenajare a Parcului Viitorului

Lucrările la Parcul Viitorului din cartierul CET au necesitat un plus de fonduri. De această suplimentare a beneficiat tot firma finanţatoare a PSD, care a obţinut şi contractul de lucrări iniţial.

Este vorba despre SC Geconst Company SRL Constanţa, care le este cunoscută constănţenilor şi prin contractele câştigate la licitaţiile privind construirea locuinţelor ieftine pentru tineri.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul de lucrări suplimentare a fost atribuit pe 24 noiembrie. Practic, este vorba despre un act adiţional de lucrări suplimentare la Contractul de lucrări

nr. 136142/18.09.2009 privind amenajarea Parcului Viitorului din zona CET. Aşadar, la cei 238.000 lei obţinuţi iniţial de către firma câştigătoare, se mai adaugă 110.039 lei, din suplimentare. Trebuie precizat că pentru contractul iniţial de lucrări de amenajare, autoritatea contractantă - municipiul Constanţa - estimase o valoare totală de 568.632,02 lei, însă contractul de lucrări a fost atribuit firmei Geconst Company, pentru 238.000 lei, aşa cum am arătat. Există practica, după cum se observă, ca la licitaţie să se prezinte societăţi cu oferte financiare la mai puţin de jumătate din suma estimată, care câştigă pe criteriul preţului cel mai scăzut, şi care, cer apoi suplimentări, cum s-a întâmplat şi în acest caz. Până în acest moment, municipalitatea constănţeană a cheltuit pe amenajarea Parcului Viitorului, realizat împreună cu Petrom, 348.039 lei fără TVA, cu tot cu suplimentare, mai exact, peste 4,1 miliarde de lei vechi. După cum se observă, nici această valoare, cu tot cu TVA, nu se apropie de valoarea estimată, de aproape 5,7 miliarde de lei vechi, fără TVA.

Favorită pentru locuinţele ieftine

Aşa cum spuneam, societatea desemnată să realizeze parcul situat în apropierea Grupurilor şcolare „Cooperaţie" şi „Dimitrie Leonida", se află pe lista firmelor abonate la lucrările scoase la licitaţie de primărie pentru cartierul de locuinţe pentru tineri din Baba Novac. Prima licitaţie atribuită firmei la care sunt asociaţi Gheorghe Trandafir şi Laurenţiu Cezar a fost cea legată de „Lucrări pregătitoare privind terasamente şi îmbunătăţirea terenului de fundare - construire locuinţe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării, şi lucrări tehnico-edilitare aferente". Contractul, în valoare de 5.199.203 lei, a fost câştigat de Geconst pe 10 septembrie anul trecut. De atunci, s-a mai făcut şi o suplimentare, în ianuarie 2009, în valoare de 588.652 de lei fără TVA. O altă achiziţie a celor de la Geconst Company este contractul pentru „lucrări tehnico-edilitare aferente locuinţelor ieftine pentru tineri". Mai precis, societatea a câştigat, în luna iunie a acestui an, un contract de 2.766.738 de lei fără TVA pentru lucrări de construcţii de drumuri, echipament de iluminat stradal, lucrări de amenajare a terenului, de construcţii de linii electrice, dar şi de trotuare. Prin urmare, firma a încasat o grămadă de bani, într-un an de criză.

Printre firmele care „au îndopat puşculiţa PSD"

Colaborarea firmei cu Primăria pare a nu fi doar o pură coincidenţă dacă ne luăm după faptul că presa centrală a titra la un moment dat că Geconst Company a fost una dintre firmele finanţatoare ale campaniei Partidului Social - Democrat pentru alegerile locale din 2004. În articolul cu titlul „Ghiftuiţi cu bani de la stat au îndopat puşculiţa PSD", apărut în România Liberă, în 2005, se notează că „Geconst Company a obţinut lucrări în valoare de 18,3 miliarde, dar de dat nu a oferit decât 50 de milioane". Geconst Company îi avea ca asociaţi pe Gheorghe Trandafir, cu 95% din părţile sociale, şi pe Laurenţiu Cezar Scupra, cu cinci procente. Numai că, potrivit Oficiului pentru Registrul Comerţului, pe 21 iulie a.c. s-a efectuat o modificare în actele firmei, iar acum, Trandafir apare cu 99% din societate, iar ca asociat cu 1% i s-a alăturat Nicolae Pacea. Precizăm că am încercat să îi contactăm telefonic pe reprezentanţii firmei, însă nu au răspuns apelurilor noastre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 402

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 367

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 337

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 410

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 476

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 345

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 325

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 313

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 347

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 474

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 478

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 484

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 370

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 559

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 329