Stiri calde

Primăria Constanţa a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Se anunţă ploi însemnate cantitativ


Primăria Municipiului Constanţa a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ai cărui membri s-au întâlnit în această dimineaţă în şedinţă operativă, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de activităţile de prevenire şi măsurile care se impun pentru evitarea situaţiilor nedorite, în urma atenţionării meteorologice de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie care urmează să intre în vigoare peste câteva ore.
 
În acest sens, la nivelul municipiului au fost constituite echipe mixte care vor acţiona în zonele nevralgice din oraş. Reprezentanţii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi, din cadru Primăriei Municipiului Constanţa sunt pregătiţi să intervină cu patru echipe formate din alpinişti şi ţapinari, iar Serviciul Igienă Publică intervine deja în teren cu şase echipe formate din câte 18-20 de persoane care mătură şi curăţă gurile de canalizare şi rigolele din oraş şi din staţiunea Mamaia. De asemenea, vor fi pregătite şi 10 diguri care vor fi umplute cu apă şi vor fi amplasate în zonele inundabile din oraş, după cum urmează:
  • Zona Delfinariu- străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor;
  • Zona Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie;
  • Zona Coiciu - strada Izvor la intersecţie cu strada Poporului.

Primăria Municipiului Constanţa are pregătiţi, pentru orice eventualitate, 500 de saci cu nisip care vor fi împărţiţi la blocurile şi casele din zonele inundabile.

Şi lucrătorii S.C. RAJA S.A. sunt deja în teren şi, împreună cu echipe din cadrul Primăriei, acţionează în mai multe zone cu 20 de echipe şi 10 vidanje pentru decolmatarea rigolelor de scurgere şi a canalizărilor, iar pe timpul ploilor vor acţiona în toate zonele cu probleme şi vor monitoriza în permanenţă situaţia. 

Poliţiştii locali sunt pregătiţi să intervină împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului pe timpul ploilor. Mai multe echipe ale Poliţiei Locale au plecat deja prin cartiere pentru a informa populaţia despre eventualele situaţii de risc din următoarea perioadă şi despre măsurile care trebuie luate pentru a uşura munca echipelor de intervenţie.

În acest sens, constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajlor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau  trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă, menţionează Primăria Constanţa.

 
 Citeşte şi:
Atenţionare meteorologică valabilă până mâine în judeţele Constanţa şi Tulcea. Dar şi în alte zone limitrofe şi mai îndepărtate

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avertizare pentru românii care se află sau intenionează să călătorească în Republica Moldova. A fost emis Cod Galben de ninsori

11 Jan 2019 272

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Sunt anunțate ninsori și restricții de circulație

04 Jan 2019 258

Editorial Primele victime ale vremii reci, oamenii străzii

20 Dec 2018 525

Atenționare de călătorie în Irlanda. Cod galben de vânt și ploi abundente

14 Dec 2018 327

Iarna revine în forță. Meteorologii au emis cod portocaliu și cod galben de vreme rea. Cum va fi vremea în Dobrogea

14 Dec 2018 2775

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Prognoză de ploi și furtuni

29 Nov 2018 293

Atenționare de călătorie în Spania. Este cod portocaliu de vânt şi precipitații în Comunitatea Andaluzia

18 Nov 2018 315

Atenţionare meteo de ultimă oră de la ANM! Cod galben în Dobrogea de vânt puternic şi ploi

18 Nov 2018 1828

Atenționare de călătorie în Spania. Cod portocaliu de ploi puternice și vânt

30 Oct 2018 320

Prognoza meteo Vreme caldă în toată ţara. Ce anunţă meteorologii

27 Oct 2018 1432

UPDATE. Se răceşte vremea în toată ţara Cod galben de vreme severă în Dobrogea!

23 Oct 2018 3551

Atenţionare de călătorie în Grecia. Condiții meteorologice nefavorabile

22 Oct 2018 323

Meteo Se răceşte vremea în toată ţara. Ce spun meteorologii

21 Oct 2018 748

Atenționare de călătorie în Spania. Cod roşu de vreme rea

21 Oct 2018 379

Meteorologii anunţă primele ninsori în România! Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni

21 Oct 2018 4462