Primăria orașului Eforie a organizat Congresul medical „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre”


Complexul balnear „Vraja Mării” din Eforie Sud a fost, în perioada 30-31 mai, gazda Congresului medical „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre”, organizat de Primăria orașului Eforie, în cadrul evenimentului „Balneo-turism la Eforie”. Congresul medical, devenit deja o tradiție pentru oficialitățile din Eforie, desfășurându-se la începutul fiecărui sezon estival, a avut ca principal obiectiv în acest an promovarea calităților curative ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol.
În cadrul congresului, temele principale de interes s-au referit la beneficiile tratamentelor cu nămol, oportunitățile de dezvoltare ale turismului balnear în contextul economic actual, finanțarea europeană pentru acest tip de tursim, dar și despre competitivitatea unităților de profil de pe litoralul Mării Negre pe piața internațională, discuțiile încurajând toate propunerile de dezvoltare și promovare.
Prezent la congres, Ovidiu Brăiloriu, primarul orașului Eforie a a vorbit despre posibilitatea orașului Eforie de a intra în circuitul turismului internațional, declarând că dezvoltarea și modernizarea trebuie să pornească de la infrastructură și să continuie la nivelul fiecărui centru de tratament. De asemenea, a ținut să menționeze că serviciile de calitate nu pot fi oferite decât de personal calificat, susținând, astfel, și ideea de înființare a unor centre de pregătire pentru aceștia. „În acest proiect se întâlnesc administrația, mediul privat și reprezentanții statului” a declarat edilul.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Eforie, au fost puse bazele turismului balnear internaţional Ovidiu Brăiloiu - „Fiind o țară europeană, nu mai putem să privim lucrurile la nivel local“ (galerie foto)

02 Jun 2014 2614