Stiri calde

Primăria Ovidiu - Scrisoare deschisă privind ordinele emise de Instituţia Prefectului–Judeţul Constanţa

 
Primăria Ovidiu a transmis o scrisoare deschisă referitoare la ordinele, emise de Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, privind constatarea încetării de drept a mandatelor de consilieri locali ai Oraşului Ovidiu: Dan Radu-Florin, Tacciu Mirela, Dobrinas Ionuţ-Alexandru, Vasile Marian şi Darie Nelu.
 
„În dată de 22.02.2016 am aflat de Ordinele emise de Prefectura Constanţa, şi este corect folosit termenul ,,am aflat’’ deoarece nouă nu ne-a fost cumunicat acest Ordin (nici din partea PSD Constanţa, nici PSD Ovidiu, nici prin poştă şi sub nici o altă formă de comunicare) prin care ne pierdusem mandatul de consilieri locali ai Consiliului Local Ovidiu, de pe lista PSD Ovidiu.
În consecinţă, luând act de această decizie, vrem să facem câteva precizări pentru a atrage atenţia asupra modului abuziv şi ilegal prin care PSD şi Prefectura Constanţa pun în pericol bună desfăşurare a Primăriei Ovidiu şi a Consiliului Local Ovidiu dar şi modalitatea prin care consilierii locali pot fi îndepărtaţi în funcţie de interesele de moment ale partidului.
Dorim să menţionăm faptul că nu vom înainta nici o plângere de revocare a acestor Ordine cu toate că am avea câştig de cauza ( şi va vom arată în continuare punctual acest abuz) deoarece locuitorii din Ovidiu, Consiliul Local şi Primăria Ovidiu vor avea de suferit. Comunitatea are nevoie de un Consiliu Local funcţionabil pentru a putea demara proiecte. Astfel acest Ordin intră în vigoare şi se aplică ILEGAL !
Nu ne dorim un ,,război’’ politic, cu toate că este an electoral, şi PSD aşa înţelege această lupta, să denigreze şi să facă abuzuri, şi ne dorim să fim alături şi să susţinem în continuare proiectele demerate în
acest mandat, iar în această situaţie vom caută cele mai bune alternative politice.
Dacă PSD Ovidiu înţelege că nu mai are nevoie de consilieri locali, că cetăţenii nu mai au nevoie să fie reprezentaţi în Consiliul Local şi că înţelege acest an electoral că fiind ,,anul poliţelor de plătit’’ şi favorizarea noilor candidaţi pe listele de consilieri ( deoarece deja au înaintat o lista de supleanţi de pe lista PSD, dar şi această ilegală deoarece unul din membrii propuşi pentru validare nu mai este membru PSD încă din 2012 şi nici nu s-a respectat ordinea prevăzută de lege pentru validarea supleanţilor) noi înţelegem acest demers abuziv şi ilegal şi va expunem motivele ce stau la baza afirmaţiilor noastre.
 
-        Instituţia Prefectului – jud. Constanţa era obligată să verifice îndeplinirea, de către PSD, atât a condiţiilor legale, cât şi a celor statutare prevăzute pentru emiterea hotărârilor privind pierderea calităţii de membru de partid.
-        Raportându-ne la prevederile art.9, alin.2, lit.h^1 din Legea nr.393/2004, trebuie să va punem în vedere că pierderea calităţii de membru PSD, conform art.27 alin.1 din Statutul PSD se face în cazuri limitativ prevăzute şi anume: ,, demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid’’. Până la dată emiterii Ordinelor precizăm că nu ne-am dat demisia din PSD (chiar am declarat public că dorim să ne ducem mandatul dat de cetăţeni la final), nu ne aflăm în nici în nici unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de art.23 din Statulul PSD pentru a fi radiati şi nici nu ne-am înscris în alt partid. Singură modalitate prin care ne puteam pierde calitatea de membru rămânea excluderea, dar şi această este foarte bine definită în Statutul PSD prin art.31 lit. d) şi anume: ,, sancţiune aplicată membrului de partid prin Hotărârea organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe rază administrativ teritorială a secţiei de votare, poate fi exclus la propunerea organului de conducere din care face parte. Astfel precizăm că noi nu mai avem nici o funcţie în Biroul organizaţiei locale a PSD Ovidiu, în care am avut calitatea de membru, pentru un mandat fix de 2 ani, conform prevederilor art.59 alin.2 din Statutul PSD, iar după ce acest mandat a încetat nu am mai fost aleşi în nici o funcţie în cadrul acesteia. Astfel este evident că o hotărâre de excludere trebuia luată, cu votul majorităţii membrilor organelor componente, de către Biroul organizaţiei locale PSD Ovidiu, şi nu de Biroul organizaţiei judeţene PSD Constanţa, care nu este competenţă să emită o astfel de hotărâre.
-        Nici Organizaţia PSD Constanţa, nici Instituţia Prefectului nu ne-au dat dreptul la apărare, întrucât nu ne-au fost aduse la cunoştinţă motivele încetării mandatului şi nici nu am fost audiaţi în faţă organelor din comisia de disciplină a PSD.
 
Acesta este punctul nostru de vedere prin care dorim să atragem atenţia tuturor instituţiilor, organismelor abilitate şi mass-media cu privire la faptul că aceste demersuri în an electoral nu vor fi singulare şi că PSD Ovidiu încearcă cu orice mijloace abuzive, de intimidare şi ilegale de înlăturare a noastră şi de a bloca activitatea Consiliului Local şi a Primăriei Ovidiu.
Cu toate că au preconizat că vom atacă în instanţa acest abuz şi că vom genera un haos prin ,,lupta politică’’ inducând o tema falsă de discuţie cetăţenilor, nu le vom da această ocazie şi vom acceptă acest demers ILEGAL şi ABUZIV doar pentru bună desfăşurare a consiliului local şi a primăriei Ovidiu. Sunt foarte multe proiecte în derulare şi nu dorim să le punem în pericol.
Dar, totodată, suntem interesaţi de un eventual răspuns din partea PSD Constanţa, PSD Ovidiu şi Instituţia Prefectului jud. Constanţa.”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

13 Feb 2018 245

Eraos SA a contestat rezultatul licitației inițiată de Primăria Fântânele. Ce a decis CNSC

08 Feb 2018 605

Comunicat de presă Ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Proiectul, depus la APM Constanţa (document)

22 Jan 2018 686

Comunicat de presă Concurs de angajare la Primăria oraşului Ovidiu

18 Jan 2018 881

Unitatea Administrativ Teritorială Ovidiu angajează poliţist local. Condiţii de participare

04 Jan 2018 1028

Iluminatul festiv din zona peninsulară - Piața Ovidiu a revenit societății Flash Lighting Services. Cum va arăta locul de Revelion (document)

31 Dec 2017 459

Revelion în Piaţa Ovidiu. Se fac ultimele pregătiri. Cine va urca pe scenă. Măsuri de siguranţă şi restricţii rutiere (galerie foto+video)

30 Dec 2017 1862

Revelion în Piaţa Ovidiu În noaptea dintre ani, autobuzele RATC vor funcţiona până la ora 2.00

29 Dec 2017 1553

Cum te poţi angaja poliţist local la Primăria Oraşului Ovidiu

29 Dec 2017 1033

Comunicat de presă O serie de acţiuni sociale, demarate de Primăria Ovidiu în preajma sărbătorilor de iarnă

14 Dec 2017 604

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în zona peninsulară, în dezbatere la Primăria Constanţa (galerie foto+video+document)

06 Dec 2017 1199

Surprize în luna cadourilor Moşul vine la Ovidiu şi în satele arondate cu tichete cadou, pachete şi burse de merit (galerie foto)

05 Dec 2017 1642

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

21 Nov 2017 743

Comunicat de presă Tichete valorice cadou pentru pensionari şi persoane nevoiaşe din oraşul Ovidiu

20 Nov 2017 1235

Post vacant la Primăria Cernavodă. Când va avea loc concursul

16 Nov 2017 798

Comunicat de presă Târgul Toamnei, un real succes al Primăriei Ovidiu. Zeci de localnici s-au distrat pe cinste (galerie foto)

19 Oct 2017 999

Iniţiativă în sprijinul producătorilor agricoli Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“, lansată de Primăria Ovidiu (galerie foto)

13 Oct 2017 841

Voie bună, mâncare tradiţională şi must dulce Târgul Toamnei, organizat de Primăria Ovidiu, la linia de start

12 Oct 2017 1428

Iniţiativă unică pentru producătorii agricoli Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“ prinde viaţă la Târgul Toamnei

09 Oct 2017 1797

Municipiul Constanţa va avea un sistem integrat de monitorizare a traficului. Unde vor fi amplasate camere video?

03 Oct 2017 3531

UPDATE Preşedintele Iohannis a ajuns în Piaţa Ovidiu. Este întâmpinat de primarul Decebal Făgădău (galerie foto)

02 Oct 2017 3390

Comunicat de presă Oraşul Ovidiu va avea o faleză de doi kilometri pe malul lacului. Ce alte investiţii vor fi demarate

28 Sep 2017 1009

Comunicat de presă Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra - „Vom acorda burse de merit elevilor cu medii mari, dar şi profesorilor“

12 Sep 2017 1214

Primăria Orașului Ovidiu angajează șofer. Când va avea loc concursul

04 Sep 2017 1764

Comunicat de presă Transport gratuit la toate instituțiile statului, asigurat de Primăria Ovidiu, prentru persoanele nevoiașe și cele cu dizabilități

31 Aug 2017 759

Comunicat de presă Trusouri pentru nou-născuţi şi servicii foto-video gratuite pentru tinerii căsătoriţi, în oraşul Ovidiu

31 Aug 2017 730

Un nou pas spre modificarea hotelului Ovidiu din Mamaia. Ce a obţinut Raimex SRL de la municipalitate

16 Aug 2017 1345

Surprize, daruri şi facilităţi pentru locuitorii oraşului Ovidiu din partea autorităţii publice locale

31 Jul 2017 3562

Comunicat de presă Film documentar în memoria Elenei Roizen, realizat de Primăria Ovidiu (video)

20 Jul 2017 1031

Omagiu adus personalității și poeziei lui Ovidius, în orașul Ovidiu Lansarea a culegerii ,,Ovidiu, doua milenii de neuitare“

14 Jul 2017 1752

Comunicat de presă Simpozionul „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu, la prima ediţie

29 Jun 2017 905

Comunicat de presă Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a X-a ediţie

29 Jun 2017 1029

Suită de evenimente pregătite de Primăria Oraşului Ovidiu Simpozionul „Ovidienii“, Zilele Oraşului şi Festivalul „Elena Roizen“, la start

27 Jun 2017 1140

Firma care deţine hotelul Ovidiu din Mamaia amenajează o plajă

15 Jun 2017 1407

Primăria Eforie a instalat la intrarea în oras un panou pe care sunt exprimate condoleanţe

08 Jun 2017 5723

Revista presei locale

08 Jun 2017 1414

La Ovidiu, se angajează inspector şi referent. Detalii despre condiţii

17 May 2017 1401

Meciul FC Viitorul - CFR Cluj va putea fi urmărit şi pe un ecran uriaş, în oraşul Ovidiu

13 May 2017 1054

Veste bună pentru suporterii FC Viitorul!

11 May 2017 1015

Unde se celebrează Ziua Europei la Constanţa

08 May 2017 1261

Hotelul Ovidiu din Mamaia va suferi modificări

21 Apr 2017 1488

Primăria Ovidiu ajută, de Paşte, pensionarii şi persoanele cu situaţii sociale deosebite

10 Apr 2017 1065

„Târgul Floriilor”, organizat la Ovidiu

06 Apr 2017 1168

Avocatul Poporului se interesează de un teren din Ovidiu

17 Mar 2017 1645

Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

08 Mar 2017 1422

Se caută om pentru Biroul Gospodărire Comunală, din Cadrul Primăriei Ovidiu

04 Mar 2017 1725

Ovidiu se înfrățește cu orașul italian Sulmona

03 Mar 2017 909

Locuitorii din Ovidiu, informaţi despre impozitele locale

23 Feb 2017 1074

Sprijin pentru cetăţenii din localitatea Ovidiu! Ce şi-a propus Primăria pentru 2017 (galerie foto)

02 Feb 2017 1071

Primăria Constanţa vrea să doteze punctul de prim ajutor din staţiunea Mamaia. Ce va cumpăra

01 Feb 2017 578