UPDATE 2 Primarii județului Constanța, convocați în sedință la Prefectură pentru instruirea cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare

În aceste momente, în sala "Remus Opreamu" din cadrul Palatului Administrativ are loc ședința pentru instruirea primarilor cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare.
 
În sală se află șefii următoarelor administrații locale: Ciocârlia, Pantelimon, Târgușor, Istria, 23 August, Grădina, Topraisar, Silistea, Cumpăna, Albești, Chirnogeni, Oltina și Limanu.
 
De menționat că aceștia sunt însoțiți de către secretarii și viceprimarii administrațiilor locale.
 
În sală, se află și reprezentanți ai Prefecturii și ai Autorității Electorale Permanente. (AEP)
 
La ședință iau parte și prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, subprefectul Levent Accoium și șeful AEP, Andi Mihalache.
 
„Trebuie să fim cu toții atenți și să ne achităm de sarcinile pe care le avem. În aceste două ore, încercăm să realizăm instruirea necesară“, a declarat președintele AEP.
 
La ședința de instruire ia parte și prim-adjunctul șefului IJJ Constanța, Adrian Chelu.
 
Operatorii de calculator din cadrul alegerilor parlamentare vor fi remunerați cu 150 de lei pe zi, a anunțat reprezentantul AEP în teritoriu, Andi Mihalache.
 

Este vorba despre operatorii de calculator și de experții electorali care vor face parte din secțiile de votare. 

UPDATE 2, ora 12:30

O noutate la aceste alegeri o reprezintă înființarea Biroului Electoral pentru Votul prin Corespondență, care se adresează românilor care au domiciliul în străinatate.

Biroul Electoral Central a fost deja înființat urmând ca în următoarea perioadă să fie înființate și Birourile Electorale Județene de Circumscripție.
 
Fiecare secție electorală va fi dotată cu un Sistem Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV).
 

"Acest sistem are și rolul de a identifica voturile multiple. Sistemul semnalează și cazurile în care persoanele care se prezintă la vot nu au drept de vot", a mai declarat, în cadrul ședinței de la Prefectură, reprezentantul AEP, Andi Mihalache.

UPDATE 1, ora 11:51:
În aceste momente, primarilor li se explică felul în care vor putea accesa Registrele electorale pentru fiecare administrație în parte, cât și obligațiile acestora, printre care au fost amintite: asigurarea urnelor de vot, sprijin Prefecturii Constanța și STS, servicii care se vor ocupa de instalarea sistemelor de comunicații  în secțiile de votare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 449

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 868

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 435

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 492

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 390

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3480

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 696

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 455

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 530

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 678

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3118

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 660

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 504

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 654

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 608