Stiri calde

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că aproximativ 400.000 de persoane vor participa, la mitingul PSD - ALDE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că aproximativ 400.000 de persoane vor participa, sâmbătă seară, la mitingul PSD - ALDE, conform Agerpres.ro. 
 

"Am avut ieri comandament pentru organizarea celor 15 evenimente care au fost aprobate. (...) Azi dimineaţă am avut, din nou, o şedinţă operativă. (...) Nu sunt probleme deosebite. (...) După semnarea celor 15 protocoale şi după informaţiile primite ulterior de la organizatori, vom avea astăzi circa jumătate de milion de persoane în Bucureşti, pe străzi, care participă la diferitele evenimente - (...) circa 400.000 de persoane doar la mitingul PSD - ALDE din Piaţa Victoriei (...) şi bulevardele adiacente, iar circa 100.000 de persoane la celelalte evenimente care au fost aprobate", a declarat Firea, la Antena 3.

 
Întrebată dacă a discutat cu reprezentanţii Ambasadei SUA în România înainte ca misiunea diplomatică să emită o Alertă cu privire la demonstraţiile care au loc sâmbătă în Bucureşti, Firea a răspuns: "Nu cred că doar Ambasada Statelor Unite a emis o astfel de avertizare (...), cred că toate misiunile diplomatice şi este normal. (...) Dar nu cred că în Bucureşti se va întâmpla altceva faţă de orice capitală europeană şi anume toate cele 15 evenimente să se desfăşoare conform angajamentelor pe care şi le-au luat organizatorii".
 
Totodată, primarul general a făcut un apel la cetăţeni ca, pe parcursul acestor evenimente, să respecte legea şi să dea dovadă "de foarte multă civilizaţie, de calm şi de bună creştere".
 

"Să dovedim că şi în Bucureşti, ca în oricare capitală din lume, se pot organiza evenimente (...) fără a exista incidente. Dacă sunt provocări, ele să fie diminuate ca şi impact. (...) Aşa cum este dreptul fiecăruia să ia o aprobare legală şi să aibă o formă de manifestare sau de protest, aşa mi s-ar părea normal ca cei care au ocupat ilegal, anterior, Piaţa Victoriei şi acum înţeleg că încearcă să creeze nişte evenimente neplăcute, total ilegale, să înţeleagă faptul că nimeni nu este mai presus de lege, nimeni nu are nicio protecţie de nicăieri", a arătat Firea.

 
Ea a mai spus că va participa la mitingul PSD - ALDE alături de colegii săi, însă nu îi va aduce în Piaţa Victoriei şi pe copiii săi. "Este un miting la care ar fi destul de periculos, având în vedere numărul mare (de participanţi - n.r). (...) Sunt alte tipuri de evenimente la care pot să participe copiii, (...) nicidecum evenimente în care sunt transmise mesaje politice", a susţinut Gabriela Firea.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: facebook/Gabriela Firea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Probleme de sănătate pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ce mesaj a transmis edilul

13 Jan 2019 423

Proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toţi bucureştenii. Când ar putea intra în vigoare și ce a declarat primarul Gabriela Firea

12 Dec 2018 283

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de președinte interimar PSD București

19 Nov 2018 401

Primarul Gabriela Firea susține că greva generală de la metrou anunţată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureştiul

18 Nov 2018 356

Gabriela Firea îl acuză pe Liviu Dragnea de abuz de putere şi îl numeşte "dictator". Ce a declarat primarul Capitalei

12 Nov 2018 396

Revista presei locale

12 Nov 2018 425

Mesajul PSD Constanţa cu privire la declaraţiile Gabrielei Firea

11 Nov 2018 522

Gabriela Firea atac la şeful PSD. Ce spune primarul general al Capitalei despre Liviu Dragnea

10 Nov 2018 880

S-a decis data la care va avea ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Ce au decis liderii partidului

03 Nov 2018 450

Sute de angajaţi ai instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei, mobilizaţi la exerciţiului Seism 2018

13 Oct 2018 481

Braşov Primarul Decebal Făgădău a semnat actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” (galerie foto)

26 Sep 2018 748

​Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a opus excluderii din partid a Gabrielei Firea

21 Sep 2018 343

Excluderea Gabrielei Firea din PSD propusă în cadrul şedinţei Comitetului Executiv

21 Sep 2018 334

Gabriela Firea, după CExN „Cred că a fost prima şedinţă CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate problemele care ne frământă“

21 Sep 2018 353

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a început la Palatul Parlamentului

21 Sep 2018 295