Primarul Mangaliei s-a întâlnit cu membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, alături de preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad şi deputatul Victor Manea la o întâlnire de lucru a acestei structuri, pentru a dezbate mai multe probleme de actualitate legate de turismul românesc. La lucrările federaţiei au mai luat parte investitori şi reprezentanţi ai patronatelor din turism. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuţiilor, preşedintele FPTR a avansat ideea conform căreia un parteneriat public - privat „constituie o măsură importantă în relansarea sectorului turistic”. „În acest sens, se doreşte înfiinţarea unei structuri de administrare a staţiunilor din sudul litoralului, care să preia problemele din zonă”, se menţionează în comunicat. O altă propunere venită din partea reprezentantului federaţiei a vizat implementarea de proiecte sustenabile pe partea de investiţii în zonă, precum şi conceperea unei strategii de promovare corectă. Astfel, dezbaterile au făcut referire la câteva aspecte legate de relaţiile dintre mediul de afaceri privat şi autorităţile centrale şi locale, ca factor de creştere economică, poziţia FPTR faţă de iniţiativa de introducere a unor noi modalităţi de impozitare. Exemplele în această direcţie au vizat valoarea redusă a TVA la 9% pentru pachetele turistice oferite şi sprijinirea mediului de afaceri, de către autorităţi, prin găsirea de politici fiscale accesibile pentru investitori. Vizavi de problemele semnalate, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a precizat că municipalitatea salută ideea patronatelor în ceea ce priveşte un viitor parteneriat public-privat care să producă efecte pozitive pentru dezvoltarea turismului din sudul litoralului. „Sunt foarte multe lucruri de făcut, iar dacă toţi factorii implicaţi vor contribui la relansarea staţiunilor din sudul litoralului, cu siguranţă turiştii vor veni în număr mare să-şi petreacă vacanţele, la alte standarde. Primii paşi au fost făcuţi de către municipalitate. Doresc să punctez că, o reală problemă o constituie clădirile abandonate, câinii fără stăpân sau indiferenţa unor agenţi economici vizavi de administrarea activelor deţinute. Sperăm că aceste probleme se vor rezolva, iar în toamnă, când tragem linie, vom constata realizările", a precizat Cristian Radu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rapid București s-a despărțit de antrenorul Cristiano Bergodi. Cine va asigura interimatul

16 Apr 2024 222

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 753

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 371

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 401

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 574

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 637

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 519

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 aprilie 2024

12 Apr 2024 517

Primăria Constanța intenționează să exproprieze proprietarul de pe strada Primăverii 59A. Ce vrea să amenajeze acolo? (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 654

Volei CSM Constanța va lupta pentru locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 752

Volei. Miercuri, 10 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, al doilea meci al întâlnirii din play-off

10 Apr 2024 481

Tenis de masă Echipa masculină a CSM Constanța a promovat în Superligă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 478

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 498

Volei CSM Constanța a câștigat setul întâi, dar a cedat în prima dispută cu Steaua București

06 Apr 2024 639

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 891