Primarul Mariana Gâju, prezentă la o conferinţă organizată de Comitetul European al Regiunilor, în parteneriat cu Comisia Europeană

Comitetul European al Regiunilor (CoR) în parteneriat cu Comisia Europeană (CE) şi în cadrul Platformei Comune Tehnice de cooperare pentru mediu, a organizat, la data de 19 septembrie 2018, o conferință pentru a promova o implementare mai bună și mai eficientă a directivelor UE privind păsările și habitatele (directivele privind Natura) în raport cu evoluțiile din sectorul energiei regenerabile.
         
La conferința au participat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi raportor pentru avizul Comitetului european al Regiunilor privind "Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa", însoțită de Filip Cîrlea, conferențiar universitar, reprezentant al Academiei Române, expert în cadrul elaborării acestui aviz.
         

În cadrul acestui eveniment, primar Mariana Gâju a susținut o prezentare privind Rolul comunităților locale în valorificarea resurselor regenerabile de energie în contextul asigurării protecției mediului înconjurator.

         
În acest cadru directivele europene privind energiile regenerabile, eficiența energetică și piața de energie vor integra propunerile lansate de către doamna primar cu ocazia întrunirii Comitetului European al Regiunilor alcătuit din cele 28 de state ale Uniunii Europene.

Conferința a prezentat instrumente și abordări inteligente care ar putea ajuta autoritățile locale și regionale să își îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, prin respectarea directivelor UE în domeniul naturii și aceasta într-o manieră durabilă, fără a afecta zonele naturale de mare valoare și în special siturile Natura 2000.

Pe timpul conferinței au fost evaluate implicațiile proiectelor care ar fi susceptibile de a avea un impact negativ asupra siturilor Natura 2000. De asemenea, conferința a furnizat informații cu privire la posibilele măsuri de atenuare, care pot fi luate pentru a evita sau cel puțin minimiza aceste impacturi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 560

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 499

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 743

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 885

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 759

Femeile social-democrate, în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa

06 Mar 2024 475

OFSD la ceas de sărbătoare 1000 de femei social-democrate petrec la Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 1227

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6420

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 675

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 549

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1004