Stiri calde

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre hotărărea pronunțată în luna februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul Retrocedarilor

La finalul ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Constanța, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a vorbit despre sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor. 

Primarul Făgădău a transmis că pe pagina de internet a Primăriei Constanța au fost publicate cele 12 dispoziții ale instanței. 

”Vom analiza atent cele 12 dispoziții. Vreau să îi asigur pe constănțeni că procesul va fi transparent. Am informat Camera Notărilor Publici privind situația terenurilor din dosar. Am dat dispoziție ca să fie identificate toate terenurile” - a precizat primarul Decebal Făgădău.  

"Am văzut că este un subiect fierbinte, am publicat pe site-ul Primăriei cele 12 dispoziții ale ICCJ. Am publicat integral. Ne dorim un proces transparent, clar, sigur. Hotărârea va naște situații complicate, punerea ei în aplicare trebuie făcută de specialiști, am completat echipa din aparatul de specialitate", a declarat Decebal Făgădău.


Totodată, despre situația sa patrimonială și fiscală, edilul a menționat că acestea se regăsesc în declarațiile sale de avere și interese. 

”Nu am nimic de ascuns, nu mă simt vinovat de nimic. Am declarat cu toate detaliile și cu virgulă de la cine am cumpărat și cui i-am înstrăinat, atunci când a fost cazul. Nu sunt un om avut. Cea mai mare bogăție a mea este familia și faptul că am fost votat primarul municipiului Constanța. Voi aplica legea, voi respecta drepturile tuturor și a municipiului Constanța și voi pune în aplicare decizia Înaltei Curți. Dacă voi fi într-o stare de incompatibilitate, o voi anunța singur. Nu am nevoie de avocat. Am supus mereu votului consilierilor locali faptul dacă, în anumite cazuri, ne-am constituit sau nu parte civilă.” - a mai precizat primarul Decebal Făgădău. 

De asemenea, Decebal Făgădău fiind întrebat dacă a discutat cu fostul primar Radu Mazăre, a precizat că nu a existat comunicare între el și fostul primar Radu Mazăre întrucât a existat o interdicție impusă prin ordonanță. Edilul a adăugat că a primit prin poștă demisia lui Radu Mazăre. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scenariul de coşmar! A patra licitaţie pentru reabilitarea Cazinoului, contestată. Ce spune primarul Decebal Făgădău

16 Sep 2019 278

Făgădău despre Plumb - „Va fi un comisar european nu bun, ci foarte bun!“

11 Sep 2019 399

Consiliul local al municipiului Constanța, convocare în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

09 Sep 2019 433

Elevi și profesori îndrumători, premiați de primarul municipiului Constanța pentru nota 10 la bacalaureat

03 Sep 2019 761

Aceasta este componența noului Birou Județean al PSD Constanța

30 Aug 2019 750

Felix Stroe a anunțat candidații PSD pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean

30 Aug 2019 1001

Făgădău, preşedintele organizaţiei municipale a PSD - „Am avut unele probleme cu miniştrii lor. Nu ştiu cine e ALDE la Constanţa!“

30 Aug 2019 474

Făgădau, despre Viorica Dancilă, candidat la președinția României

29 Aug 2019 873

Primarul Constanţei, întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare (galerie foto)

29 Aug 2019 388

LIVE TEXT Şedinţă ordinară a Consiliului Local Constanţa. Mai multe proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Aug 2019 1310

Joi, şi recordul naţional la 10.000 de metri al lui Ilie Floroiu împlineşte 41 de ani!

29 Aug 2019 1099

Constănţean de 100 de ani, premiat de primarul Decebal Făgădău

27 Aug 2019 576

Asfaltarea şi modernizarea străzilor din Constanţa continuă (galerie foto)

26 Aug 2019 457

Constănţeanul supărat Asociaţia lui Chiţac susţine că oraşul nu este în „cărți“ privind obţinerea de fonduri europene pentru modernizarea reţelelor preluate de la CET

26 Aug 2019 911

A fost convocată şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa pe luna august. 25 de proiecte. Care credeţi că sunt cele mai importante

24 Aug 2019 1138