Stiri calde

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre hotărărea pronunțată în luna februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul Retrocedarilor

La finalul ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Constanța, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a vorbit despre sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor. 

Primarul Făgădău a transmis că pe pagina de internet a Primăriei Constanța au fost publicate cele 12 dispoziții ale instanței. 

”Vom analiza atent cele 12 dispoziții. Vreau să îi asigur pe constănțeni că procesul va fi transparent. Am informat Camera Notărilor Publici privind situația terenurilor din dosar. Am dat dispoziție ca să fie identificate toate terenurile” - a precizat primarul Decebal Făgădău.  

"Am văzut că este un subiect fierbinte, am publicat pe site-ul Primăriei cele 12 dispoziții ale ICCJ. Am publicat integral. Ne dorim un proces transparent, clar, sigur. Hotărârea va naște situații complicate, punerea ei în aplicare trebuie făcută de specialiști, am completat echipa din aparatul de specialitate", a declarat Decebal Făgădău.


Totodată, despre situația sa patrimonială și fiscală, edilul a menționat că acestea se regăsesc în declarațiile sale de avere și interese. 

”Nu am nimic de ascuns, nu mă simt vinovat de nimic. Am declarat cu toate detaliile și cu virgulă de la cine am cumpărat și cui i-am înstrăinat, atunci când a fost cazul. Nu sunt un om avut. Cea mai mare bogăție a mea este familia și faptul că am fost votat primarul municipiului Constanța. Voi aplica legea, voi respecta drepturile tuturor și a municipiului Constanța și voi pune în aplicare decizia Înaltei Curți. Dacă voi fi într-o stare de incompatibilitate, o voi anunța singur. Nu am nevoie de avocat. Am supus mereu votului consilierilor locali faptul dacă, în anumite cazuri, ne-am constituit sau nu parte civilă.” - a mai precizat primarul Decebal Făgădău. 

De asemenea, Decebal Făgădău fiind întrebat dacă a discutat cu fostul primar Radu Mazăre, a precizat că nu a existat comunicare între el și fostul primar Radu Mazăre întrucât a existat o interdicție impusă prin ordonanță. Edilul a adăugat că a primit prin poștă demisia lui Radu Mazăre. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat. Focar de infecţie. În ce hal arată toaletele din Piaţa Griviţei din Constanţa! (galerie foto)

17 Jun 2019 1164

Primarul Decebal Făgădău „Constanța avea la nivel de percepție imaginea unui oraș închis, corupt, condus autoritar”

14 Jun 2019 619

Conferința "Black Sea and Balkans Security Forum 2019", ziua II Decebal Făgădău, întâlnire cu ambasadorul Republicii Slovace în România (galerie foto)

13 Jun 2019 488

Primarul Decebal Făgădău, alături de alți oficiali, au parcurs distanța Constanța - București la bordul unui autoturism Toyota Mirai, alimentat cu hidrogen (galerie foto)

12 Jun 2019 582

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 2971

Decebal Făgădău a participat la deschiderea lucrărilor Consiliului Director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa, la Mamaia

11 Jun 2019 456

Din 2017, Constanţa a pierdut 37 de milioane de euro. Făgădău a decis blocarea posturilor, a tăiat investiţiile şi a majorat taxele şi impozitele!

11 Jun 2019 3230

După doi ani de la semnarea acordului de asistenţă tehnică Meditatorii de lux de la Banca Mondială au venit la Constanţa

08 Jun 2019 609

Trei ani de administrație Făgădău, între „avem o listă impresionantă de proiecte“ şi „proiectele serioase se construiesc greu, vă mulţumesc pentru răbdare“. Ce spune vocea poporului?

06 Jun 2019 2325

Asociaţia lui Vergil Chiţac cere în instanţă anularea unei autorizaţii de construire pentru un imobil care se ridică la doar 100 de metri de apele Mării Negre

04 Jun 2019 1584

Constănţeanul supărat Mesajul monseniorului Ieronim Iacob pentru primarul Constanţei, Decebal Făgădău

03 Jun 2019 2132

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1091

Făgădău recunoaște că există o presiune pe Direcția Juridică din Primăria Constanța „Facem o analiză extrem de amănunțită. Am avut multe surprize neplăcute“

31 May 2019 616

Discuţii cu proprietarii. Primăria Constanţa îşi va exercita dreptul de preempţiune în condiţiile legale pentru salvarea Vilei Dalas

31 May 2019 723

Decebal Făgădău - „Nu s-a mai eliberat nicio autorizaţie de construire pentru terenurile din Dosarul Retrocedărilor. Cine construieşte pe vechile autorizaţii îşi asumă riscul!“

31 May 2019 1453